• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Çitfbaşlı Kartalın Kanatlarında Bir Yetim Bir Öksüz Projesinin Kapanış Programı Yapıldı

Çitfbaşlı Kartalın Kanatlarında Bir Yetim Bir Öksüz Projesinin Kapanış Programı Yapıldı
Erzincan Valisi Süleyman Kahraman'ın talimatları doğrultusunda Erzincan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın organizasyonu ile "Çiftbaşlı Kartalın...

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman'ın talimatları doğrultusunda Erzincan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın organizasyonu ile "Çiftbaşlı Kartalın Kanatlarında Bir Yetim Bir Öksüz" SODES projesi kapsamında yürütülen kursların kapanış programı düzenlendi.

Vali Süleyman Kahraman'ın talimatları ile Erzincan Valiliği, Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı, Erzincan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın organizasyonları doğrultusunda, SODES (Sosyal Destek Programı) kapsamında "Çiftbaşlı Kartalın Kanatlarında Bir Yetim Bir Öksüz" projesi adı altında yürütülen kursların kapanış programı gerçekleştirildi.

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi'nde düzenlenen kapanış programında kurs alan öksüz ve yetim öğrenciler kendilerini izlemeye gelen katılımcılara uzak doğu sporları ve gitar çalma gösterileri ile hazırlamış oldukları ebru sanatı sergisini sundular.

Vali Süleyman Kahraman düzenlenen programda yaptığı konuşmada ilimizdeki tüm çocukların huzurlu, neşeli, mutlu bir yaşam sürmesi için çalışlara devam edileceğini belirterek şu açıklamalarda bulundu; "Bugün Çift Başlı Kartalın Kanatlarında Bir Yetim Bir Öksüz SODES projesi kapsamında yürütülen kursların kapanış programında sizlerle bir araya geldik. Bugün, aynı zamanda tüm çocuklarımızın için özel bir anlam ifade ediyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Yarının Türkiye'sinde söz sahibi olacak çocuklarımızı gözlerinden öpüyorum. Tüm çocuklarımıza başarılı, sağlıklı ve güzel bir ömür diliyorum.

Devletimiz, yetim ve öksüz yavrularımızın daha iyi bir yaşam sürmesi için birçok düzenleme yaptı. Çocuklarımızın evde barınması için sevgi evleri uygulamasını başlattı. Barınmadan, eğitime, spordan sağlığa birçok alanda yetim yavrularımıza devletimiz destek oluyor, kucak açıyor. Bugün de bu kapsamda sürdürülen kursların kapanış programında bir aradayız. Çocuklarımızın her yönden yetişmesini istiyoruz. Sanat, spor, eğitim başta olmak üzere her alanda donanımlı insanlara ihtiyacımız var. Yetim ve öksüz çocukların bize değil, bizim onlara ihtiyacımız var. Bu anlayışla milletin evlatlarına, ümmetin çocuklarına destek olmak; onlarla var olmak anlamına gelir. Hamdolsun devletimiz ve duyarlı vatandaşlarımızın da desteğiyle yetim ve öksüz yavrularımızın yüzleri gülüyor. Bundan sonra da desteğimiz artarak devam edecektir. Yavrularımızın mahcup, boynu bükük, garip olmasına alsa müsaade etmeyeceğiz. Şehrimizde tüm çocuklarımızın huzurlu, neşeli, mutlu bir yaşam sürmesi için çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygular içinde tüm çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bu projenin mimarlarına gönülden teşekkür ediyorum."dedi.

Gerçekleştirilen etkinlikte Sayın Valimiz, öksüz ve yetim çocukların kurslarda öğrendikleri uzak doğu sporları ve gitar çalma gösterilerini izleyerek, ebru sanatı sergisini gezdi. Sayın Valimiz, düzenlenen projenin emeği geçen herkese teşekkür etti.

Düzenlenen programa Vali Süleyman Kahraman, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Erzincan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Remzi Sarıgöl, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim