• BIST 9796.54
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Cinayetten Serbest Kaldı Kız Kaçırmadan Tutuklandı

Cinayetten Serbest Kaldı Kız Kaçırmadan Tutuklandı
Adana'da bir hafta önce cinayet zanlısı olarak çıkarıldığı mahkemece adli kontrol ile serbest kaldıktan sonra önce amcasını vurup, daha sonra aşık...

Adana'da bir hafta önce cinayet zanlısı olarak çıkarıldığı mahkemece adli kontrol ile serbest kaldıktan sonra önce amcasını vurup, daha sonra aşık olduğu kız çocuğunu okul önünden kaçıran şahıs tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesi, Reşatbey Mahallesi Ordu Caddesi'nde 11 Ocak 2016 tarihinde meydana geldi. İddiaya göre, polis 30 Ağustos 2015 tarihinde dizinden pompalı tüfekle vurulduktan sonra hastanede hayatını kaybeden Şeref Alkan'ı, Eyüp A.'nın (20) öldürdüğünü belirleyerek yakalayıp yaklaşık bir hafta önce adliyeye sevk etti. Zanlı tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi ancak mahkeme zanlıyı adli kontrol ile serbest bıraktı. Serbest kalan Eyüp A., Şehit Duran Mahallesi'nde oturan amcası Koç Ali A.'yı (67) uyuşturucu satmasına karşı çıktığı için evinde sabah namazı kılarken pencereden ateş ederek vurdu. Olaydan sonra yaşlı adam hastaneye kaldırıldı. Zanlı Eyüp A.'nın yakalanması için çalışma başlatıldı. Aynı gün saat 08.40 sıralarında Eyüp A., bu kez ayrıldığı kız çocuğu S.C.'yi (15) kaçırmak için harekete geçti. Eyüp A., Salih D.'nin (26) kullandığı otomobil ile yanına Hüseyin A.'yı (49) alarak kız çocuğunun eğitim gördüğü Çobanoğlu Ticaret Meslek Lisesi önüne gitti. Kız çocuğu yaya olarak okula gelirken Eyüp A. silah göstererek otomobile bindirip kaçırdı. Kız çocuğunun çığlık atması üzerine çevredeki vatandaşlar hemen polise haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen polisler hemen otomobilin plakasını alıp harekete geçti. Polis zanlıların Levent Mahallesi'nde bir kahvehanede olduğunu belirledi. Polis buraya baskına giderken bunu öğrenen zanlılar kızı alarak zanlının Şehit Duran Mahallesi'ndeki ablasının evine gitti. Polis zanlıların burada olduğunu da belirledi. Uzun namlulu silahlarla eve operasyon yapan polis, kız çocuğunu kurtarıp zanlıları da yakaladı.

Emniyete getirilen zanlılar sorguya alındı. Zanlılardan Hüseyin A. emniyette ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, Salih D. ile Eyüp A. adliyeye sevk edildi. Zanlılar çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim