• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Çınar’da Sodes Projesi

Çınar’da Sodes Projesi
Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen ve Diyarbakır Valiliği koordinasyonunda Çınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Çınar...

Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen ve Diyarbakır Valiliği koordinasyonunda Çınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Çınar Yeteneklerini Keşfediyor" SODES Projesi ile bölgedeki çocukların ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerine imkan sunarak uygun mesleki alana yönlendirilmesi amaçlanıyor.

29 okuldaki öğrencilere spor malzemeleri dağıtılırken, gelecek vaat eden gençlerin keşfedilmesi planlanıyor. İlçede yürütülen 2015 SODES projesi ile çocuklarda kültürel, sanatsal ve sportif anlamda farkındalık oluşturarak, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri'ne öğrenci yetiştirmek projenin hedefleri arasında yer alıyor. Proje ile ilçede sanat ve spor alanlarında topyekun bir seferlik başlatılarak öncelikle dezavantajlı kişiler olmak üzere toplumun her kesiminden bireyleri sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirerek proje sürecine dâhil edilmesi planlanıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aziz İde, projeyle çocukların sorunlarının insan odaklı, sosyal yaşam kalitesini yükseltme amacına dönük kararlı adımlar atarak çözülmesinin amaçlandığını söyledi. İde, "Proje kapsamında ilçemizde oluşturulan müzik ve resim atölyesi çocukların yeteneklerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine imkânlar sunmakta, mesleki tercihlerine yön vermektedir. Atölyede verilen sanat eğitimi toplumda yetişmekte olan kuşakları her alanda yaratıcılığa yöneltmekte, sanatsal faaliyetlere yönelik yarışmalara ve çocukların yaratıcılığına katkı sunmaktadır. Proje kapsamında okullarda düzenlenen spor kursları çocukların kişilik ve gelişimlerine katkı sunmakta ve çocukları müsabakalara hazırlamak adına fırsatlar yaratmaktadır. Ayrıca sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturmaktadır. Berk Goeble ifadesi ilçede yürütülen SODES projenin ne derece önemli olduğunu bizlere göstermektedir" dedi.

Çınar’da Sodes Projesi

Çınar’da Sodes Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim