• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 17 °C

Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen Adana’da

Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen Adana’da
Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Türkiye'de ilk kez "Artistik Cimnastik Dünya Kupası"nın Mersin'de yapılacağını söyledi.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Türkiye'de ilk kez "Artistik Cimnastik Dünya Kupası"nın Mersin'de yapılacağını söyledi.

Çelen, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak'ı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çelen, Adana'da cimnastiğin daha iyi yerlerde olması gerektiğini belirterek sporcu ve kulüp sayısının artırılmasını istedi.

Brezilya'nın Rio De Janeiro Kenti'nde gerçekleştirilecek olan 31. Olimpiyat Oyunları'na Artistik Cimnastik'de 2 sporcu ile katılacaklarını ifade eden Çelen, "Ülke olarak cimnastikte hayli iyi konumdayız. Uluslararası Cimnastik Federasyonu, başarımızın yanı sıra bizlere olan güveni nedeniyle 1-3 Temmuz tarihleri arasında Artistik Cimnastik Dünya Kupası'nın bir ayağının Mersin'de yapılmasını sağladık. Böylece sporcu, antrenör ve Mersinli spor severler dünyanın en ünlü cimnastikçilerini görecekler. Ülkelerin elbette başarısı Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Oyunları'nda kazandığı madalyalarla ölçülüyor. Rio Olimpiyat Oyunları için Artistik Cimnastik'de 4 aday var. Demet Mutlu, Ahmet Önder, Tutya Yılmaz ve Ferhat Arıcan, nisan ayı içinde yine Rio'da gerçekleştirilecek olimpiyat kotası yarışlarına katılacaklar. Bunlardan ikisi ile Rio'ya gideceğiz. Çok güçlü rakiplerimize rağmen madalya şansımızı zorlayacağız."

Çelen, 81 ilde birer adet kadrolu antrenöre sahip olduklarını belirterek, "Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan'ın katkıları ve cimnastiğe verdikleri önem nedeniyle tüm illerimizde kadrolu antrenörlerimiz oldu. Bunların milli takımlara yeni yetenekler kazandırmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

"BİLİNÇLİ AİLELER CİMNASTİĞİ TERCİH EDİYOR"

İl Spor Müdürü Abdulkadir Ataşbak, bilinçli ailelerin cimnastiği tercih ettiklerini, Adana'da cimnastikte gördükleri aksamaların giderileceğini belirterek, Federasyon Başkanı Suat Çelen'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Suat Çelen'in eski milli sporcu olmasının yanı sıra İl Spor Müdürlüğü yaptığını hatırlatan Ataşbak, bunun büyük yararının gözlendiğini Suat Çelen'in sporcu, hakem, antrenör, kulüp yöneticileri ve il spor müdürlerini yakından tanıdığını ifade etti.

Ataşbak, bölgelerinde ikisi kadrolu 8 antrenör bulunduğunu, bunlarla toplantı yaptığını, hedeflerinin milli takımlara yeni yetenekler kazandırmak olduğunu sözlerine ekledi.

Ziyarete, Cimnastik Fedarasyonu Başkan Vekili Emre Bağcı, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Göktekin ile Cimnastik Federasyonu İl Temsilcisi Mahmut Ekrem Yıldızhan'da hazır bulundu.

Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen Adana’da

Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen Adana’da

Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen Adana’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim