• BIST 9712.86
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Cilt tedavisinde lekenin cinsinin belirlenmesi önemli

Cilt tedavisinde lekenin cinsinin belirlenmesi önemli
Cilt lekelerinde tedavinin lekenin cinsine göre belirlenmesi gerektiği ve birbirinden farklı özelliğe ve tedaviye sahip çok farklı leke çeşidinin bulunduğu...

Cilt lekelerinde tedavinin lekenin cinsine göre belirlenmesi gerektiği ve birbirinden farklı özelliğe ve tedaviye sahip çok farklı leke çeşidinin bulunduğu bildirildi.

Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Ankara Medicalpark Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Erol Koç, cilt lekeleri ve tedavi yöntemleri hakkında açıklamalarda bulundu. Cilt lekesi denildiğinde akla ilk olarak güneş lekeleri gelse de, cilt lekelerinin güneş dışında birçok farklı sebepten kaynaklandığını ifade eden Koç, "Hamilelik ve yaşlılık gibi süreçler, sivilce oluşumu ve yaralanma sonrası oluşan izler, cilt lekelenmelerinin gelişmesine neden olabilen diğer farklı etkenler olarak ön plana çıkıyor. Leke tedavisinin başarısının büyük oranda lekenin doğru teşhisine bağlıdır" dedi.

"Lekenin cinsini ve hikayesini teşhis edebilmek mümkün"

Prof. Dr. Erol Koç, tedavinin lekenin cinsine göre belirlenmesinin önemini şu sözlerle anlattı: "Birbirinden farklı özelliğe, sebebe ve tedaviye sahip çok farklı leke çeşidi bulunuyor. Diğer taraftan leke tedavisinde; kimyasal peeling, PRP, mezoterapi, leke açan kremler, enzimatik peeling, ışık ve lazer sistemleri gibi birçok farklı yöntemden faydalanılıyor. Lekeye en uygun yöntemle müdahale, lekenin cinsini ve hikayesini teşhis edebilmekle mümkün; bu açıdan leke tedavisinde mutlaka bir dermatoloji uzmanının hastayı değerlendirerek tanı koyması gerekli."

"Renk tonunun düzeltilmesini sağlıyor"

Cilt lekelerinin tedavisinde faydalanılan temel yöntemlerden biri olan lazer sistemlerinin, değişik dalga boyunda etkilerle, lekedeki pigmentleri direkt parçalamaya yönelik olarak geliştirdiğini belirten Koç, "Teknolojinin gelişmesine bağlı olarak etki mekanizmaları yenilen lazer sistemleri içerisinde son dönemde sağladığı olumlu sonuçlar ile ön plana çıkan bir sistem ise BB leke lazeri. BB kısaltması "Blemish Balm" yani parlatıcı, aydınlatıcı anlamını taşıyor ve cildin parlatılmasını, renk tonunun düzeltilmesini sağlayan kremlerin lazer versiyonunu ifade ediyor. BB leke lazerinin diğer klasik lazer sistemlerine göre en göze çarpan avantajının iyileşme zamanını kısaltması olduğunu, tedavi sonrası yaralanma, kabuklanma oluşmaksızın hastanın cildinin daha parlak ve canlı hale geliyor" açıklamasını yaptı.

"Tedavide genellikle 3 seans yeterli"

Prof. Dr. Erol Koç, BB leke lazerinin işleyişini şu şekilde anlattı:

"BB leke lazeri, nazik bir lazer.w 1927 nm Thulium lazer; derinin yüzeysel katmanlarına etki ederek lekeli cildi hırpalamadan tedavi ediyor, gözenekleri sıkılaştırıyor ve cilde parlaklık veriyor. Aynı zamanda yaşlılık lekelerini de gideriyor. Aralıkları yaklaşık 1 ay olmak üzere tedavide genellikle 3 seansın yeterli olduğu BB leke lazeri yöntemi, hamilelik ve doğum lekesi, çillenme, güneş lekeleri ve yaşlılık lekeleri tedavisinde kullanıldığı gibi cilt gençleştirme ve sıkılaştırma, ince kırışıklıkların giderilmesi ve gözeneklerin sıkılaştırılması gibi alanlarda da kullanılıyor."

Cilt tedavisinde lekenin cinsinin belirlenmesi önemli

Cilt tedavisinde lekenin cinsinin belirlenmesi önemli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim