• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Cilt Bakımının PÜF noktaları nelerdir?

Cilt Bakımının PÜF noktaları nelerdir?
Güneş ışınlarının cilt üzerinde bıraktığı yıkıcı etki kışa girmeden medikal ve ameliyatsız uygulamalarla tedavi edilebiliyor. Yaz aylarında güneş ışınlarının etkinliğinin azaldığı dönemde yaşlanma belirtilerinin önüne geçmek adına; sonbahar mevsimi öncesi

Güneş ışınlarının cilt üzerinde bıraktığı yıkıcı etki kışa girmeden medikal ve ameliyatsız uygulamalarla tedavi edilebiliyor. Yaz aylarında güneş ışınlarının etkinliğinin azaldığı dönemde yaşlanma belirtilerinin önüne geçmek adına; sonbahar mevsimi öncesinde cildin tekrar eski formuna sokulması gerekiyor.

Hava yavaş yavaş soğumaya, güneş yüzünü daha az göstermeye başladı. Sonbahar yaklaşırken, geride bıraktığımız yazın etkilerini cilt bakımınızı yaparak eski formuna kavuşturabilirsiniz.

Güneş ışınlarının cilt üzerinde bıraktığı yıkıcı etki kışa girmeden medikal ve ameliyatsız uygulamalarla tedavi edilebiliyor.

Güneş ışınlarının etkinliğinin azaldığı bu dönemde yaşlanma belirtilerinin önüne geçmek adına cildin tekrar eski formuna sokulması gerektiğini anlatan Estetik International sağlık Grubu doktorlarından Dr. Ulaş Utku Şekerci, “Güneş ışınlarına tepki olarak bronzlaşan cilt, sonbaharla birlikte artık nemini kaybetmiş, yorulmuş ve canlılığını yitirmiş bir hale gelir.

Bu form kaybı yaşlanma belirtilerinin çok daha çabuk ilerlemesine ve özellikle yüz bölgesinde çizgilerin belirgin hale gelmesine sebep olur. Bu yıkımın önüne geçmek için öncelikle cildin su kaybını tazelemek gerekir. En pratik cilt canlandırıcı sonbahar önerisi ise nemlendirmek ve bol su içmek olabilir” dedi.

"MEDİKAL UYGULAMALARDAN YARDIM ALABİLİRSİNİZ"

İhtiyaca göre ozon terapi ve PRP uygulamalarının da bu dönemde yapılabileceğini söyleyen Dr. Ulaş Utku Şekerci, diğer seçenekleri de şöyle aktardı:

“Yaz mevsimine girerken kesinlikle kimyasal peeling ve benzeri uygulamaları önermeyiz. Fakat mevsim itibariyle cildin bir takım ihtiyaçlarını karşılamak adına ilave medikal uygulamaların son derece etkili, yapıcı bir fonksiyonu vardır. Söz gelimi güneş ışınlarından dolayı sürekli kısılan göz, çevresine ve alın bölgesine ince çizgilerin daha belirgin hale gelmesini sağlamıştır.

Botoks bunun için bir çözüm olabilir. Yine aynı şekilde dolgu uygulamaları, cildin kaybettiği nemi kazandırır ve cilt alt dokusundaki hacim kaybının önüne geçer. Sadece yüz bölgesine değil, sürekli açıkta kalan ve hep ihmal edilen ama yaşlılığı en çok gözler önüne seren el üzerine de dolgu uygulamaları aynı mantık çerçevesinde yapılabilir.”

KOLAJEN KAYBINA ÖRÜMCEK AĞI ESTETİĞİ

Yaşlanma belirtilerinin bu dönemde hızlıca hissedilmesinin bir başka nedenin de kolajen kaybı olduğuna dikkat çeken Utku Şekerci, “Kolajeni tekrar aktif hale getirmek, artan çizgileri ve sarkmaları tekrar formuna sokmak ameliyatsız örümcek ağı estetiği ile mümkün.

Sosyal hayatı etkilemeyen hem tedavi eden hem de sürekli cildin tazelenmesine olanak sağlayan örümcek ağı estetiği, cilt için sonbaharda yapılabilecek en etkili uygulamalardan birisidir” dedi.

Şekerci, muayene sonrasında kişisel tedavi planlarının oluşturulması gerektiğini ve önlemler alındığında cildin tekrar yenilenmesinin mümkün olabileceğinin de altını çizdi.

Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Cilt bakımı uygulamak istiyor ancak nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, size en özel cilt bakımı önerilerini açıklıyoruz. Cilt bakımı kadar doğru cilt bakımı uygulamak da son derece önemlidir. Göz çevresi için yararlı olan bitkisel yağlar cildiniz için korkunç sonuçlar ortaya çıkarabilmektedir.

Aynı şekilde cildinizdeki kırışıklıkları gideren ve temizleyen karışımlar, göz çevresine uygulandığında daha kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.
 
Cilt bakımı önerilerimizi okuyarak bilgi sahibi olabilir ve doğru cilt bakımı uygulamalarıyla  cildinizi yaşlanmanın etkilerine karşı koruyabilir, kırışıklıkları giderebilir ve pürüzsüz bir hale getirebilirsiniz.

Cilt Nemlendirme:

Nemlendirici satın alırken birkaç noktaya dikkat ederek daha fazla para vermekten kurtulabilirsiniz. Ucuz kremlerin çoğu kaliteli sonuçlar vermeyebiliyor, aşağıda yer alan listedeki özellikleri bünyesinde barındıran bir nemlendirici gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsiniz.

Lipidler: Shingo lipidleri, serebrozidler ve seramidler

Temel yağ Asitleri: Üzüm çekirdeği yağı, ayçiçeği yağı ve çuha yağı

İçeriğinde A,E ve C vitamini bulunan nemlendiricileri almamalısınız. Bunun yerine bu vitaminleri kapsül formunda satın alıp nemlendiricinize ekleyebilirsiniz.

Tonik Yapımı

Ciltte kalan sabun, yağ ve nemlendirici kalıntılarını yok etmek için cilt temizlendikten sonra tonik uygulaması yapmak gereklidir. Ünlü markaların toniklerini satın almayı tercih edebilir yada Oksijenli su, gül suyu, güvercin ağacı yada limon yardımıyla tonik yapabilirsiniz.

Doğal Tonik Yapımı

Yarım bardak su, 2 çay kaşığı papatya çayı, yoksa yeşil çay, 2 çay kaşığı, papatya veya yeşil çayı yarım bardak suda karıştırıp cildinize uygulamanız yeterlidir.

Cilt Temizleme

Cildi sürekli aşırı şekilde temizlemek sanılanın aksine cildiniz için yararlı değildir ve cildinizi yorar. Sabah uyandığınızda ılık su veya süt ile yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Süt ve su geceden sürülen nemlendiricileri harekete geçirecektir.

Sütün içinde bulunan laktik asit, cildinizi temizlemek için ihtiyaç duyduğunuz şeydir. Limon suyu, domates, ananas suyu ve turunçgillerde de doğal asitler bulunur. Cilt temizleme üzerine daha detaylı bilgiler için Cilt nasıl temizlenir konumuzu okuyabilirsiniz.

Su Tüketimini Düzenleyin

Günde 2, 2.5 litre su tüketilmesi gerekmektedir. Günlük su ihtiyacı karşılanmayan cilt, en kaliteli cilt bakım ürünleri de uygulansa yanıt vermeyecektir. Sağlığınız için son derece önemli olan su tüketiminizi alışkanlık haline getirip arttırmalısınız. Güneş ışınları altında kalmak cildiniz için yıpratıcı ve zararlıdır. Cilt güzelliği için kendinizi güneşin zararlı ışınlarına karşı ciddi bir koruma sağlamalısınız.

Güneş kremlerine ek olarak güneşe çıkacağınız durumlarda yüzünüze nemlendiricinizi de uygulayın. Yaşlanmanın en büyük sebebi kırışıklıklar, kaba cilt ve yaşlılık lekeleri güneşte çok fazla durmanın sonuçlarıdır. Güneş kremleri saç diplerine, boyun bölgesine ve ellere de uygulanmalıdır.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim