• BIST 9909.39
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Çıkan olaylarda öldürülen gencin cenazesi Adli Tıp'tan alındı

Çıkan olaylarda öldürülen gencin cenazesi Adli Tıp'tan alındı
Küçükçekmece'de terör örgütü yandaşlarının yol kestiği sırada vurdukları iddia edilen gencin cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alındı.

Küçükçekmece'de terör örgütü yandaşlarının yol kestiği sırada vurdukları iddia edilen gencin cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Gencin yakınları, daha önce de akrabaları olan Serap Eser'in yakılarak öldürüldüğünü söyledi.

Küçükçekmece'de dün gece saatlerinde çıkan olayda Kahraman Kömürcü adlı genç başından vurularak öldürüldü. Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemenin ardından Kömürcü'nün cenazesi yakınları tarafından alındı.

Olaya tepki gösteren Kömürcü'nün akrabası Ömer Aşık, "Her gün orada olay oluyor. Rogar kapaklarını kaldırırlar, çöp şeylerini koyuyorlar, insanlardan haraç alıyorlar. Bu gerçek, uydurmuyoruz. Gidin oradaki insanlarla görüşün. Oradaki insanlar bilirler. Her gün olay olur ama ne hikmetse hiç kimsenin bir şeyi yok." ifadelerini kullandı.

Kömürcü'nün ziyaret için geldiğini anlatan Aşık, "Canımız yandı, 22 yaşında aslan gibi çocuk. Bu işlerle hiç alakası yok. Antalya'dan buraya gezmeye geliyor. Akrabalarını ziyarete. Bu işlerle hiçbir alakamız yok, yazık günah değil mi? Şimdi ne söylesek geri getirecek bu çocuğu." diye konuştu.

Küçükçekmece'de İETT otobüsüne atılan molotof bombası nedeniyle yanarak can veren Serap Eser'in de akrabaları olduğunu belirten Aşık, "Orada bir kızı yakmışlardı Serap Eser. O da bizim uzaktan akrabamız. Yakanlar da kapı komşusuydu. Bunlar hep dediğimiz muhitte oluyor. Bizim aileden 3 kişinin başına gelenler bunlar. Biri yakılmıştı. Biri geçtiğimiz günlerde tehdit edildi. Şimdi de bu. Devlet devletliğini yapacak ben mi bişey yapıyım. Çoluğumuzun çocuğumuzun canını kim koruyacak? Oradaki olayları bizim gibi sıradan vatandaşlar yapsınlar belkide şimdi idama mahkum edilirdik. Kimseye bir şey yapılmıyor, yapılıyorsa da bir sonucu olmuyor." diye konuştu.

Yakın mesafeden ateş edildiğini söyleyen Aşık, savcının raporunda av tüfeği türü bir silahla ateş edildiğinin yazıldığını belirtti. Fişeğin plastik parçasının da vücuttan çıktığının rapor edildiğini kaydeden Aşık, atışın çok yakın mesafeden yapıldığını anlattı.

Kömürcü'nün amcası Nurettin Kömürcü'de bölgede yaşadıkları sıkıntıyı aktardı. Olayın yaşandığı caddede bir dönem esnaflık yaptığını kaydeden amca Kömürcü, "Esnaflık yaparken adam resmen "senin dükkanını kapatmazsan molotof atacağız, dükkanları kapatın" diyerek esnafları yıldırıp oradan çıkarmaya çalışıyorlar. Bunun önüne kim geçecek. Devlet yok, polis yok, emniyet yok. Nasıl olacak bu iş? Biz kendimiz mi çıkalım sokağa? Polisin eli kolu bağlıysa biz ne yapalım. Gencecik 22 yaşındaki çocuğumuzu arabanın önüne geçip vuruyorlar. Polis eli kolu bağlı seyrediyor." dedi.

Yeğeninin kasıtlı olarak vurulduğunu ifade eden Kömürcü, "Bu arabayı durdurup "aşağı ineceksiniz" aşağı inmediği için bu çocuğu vuruyorlar. Yani araba oradan geçiyormuş da olmuş, öyle değil. "İneceksin" inmediği için kafasına sıkıyorlar. Yani nerede yaşıyoruz kardeşim?" şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim