• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Çiğ Sütün Sözleşmeli Alım Satımı Çalıştayı

Çiğ Sütün Sözleşmeli Alım Satımı Çalıştayı
Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce Tekirdağ Ticaret Borsası'nda Tekirdağ'daki Birlik ve kooperatif başkanları, Tarım İlçe Müdürleri...

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce Tekirdağ Ticaret Borsası'nda Tekirdağ'daki Birlik ve kooperatif başkanları, Tarım İlçe Müdürleri ve İlçe Müdürlüğü personelinin de katılımıyla "Çiğ sütün Dünya Türkiye ve Tekirdağ genelindeki verileri ve Çiğ Sütün sözleşmeli alım satımı" ile ilgili çalıştay gerçekleştirildi.

Çalıştayda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Tekirdağ'ın Türkiye'de çiğ süt üretiminde çok önemli bir il olduğunu, ayrıca ildeki çiğ süt veriminin Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu vurgulayarak, yine de dünyadaki rekabet ortamında iyi bir yer edinmek için çiğ sütü daha kaliteli, mikrobiyal olarak daha temiz üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Hayvansal gıdalar için özel hijyen kuralları yönetmeliğinin 2018 yılında yürürlüğe gireceğini hatırlatan Sarıkoca, yönetmeliğin çiğ sütle ilgili kriterlerini yerine getirmek için ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti. Yine doğru stratejiler geliştirmek için piyasa verilerinin daha sağlıklı olması gerektiğini vurgulayan Sarıkoca, "Bu doğrultuda Bakanlığımızın çok güzel bir uygulamaya imza atarak çiğ sütün pazarlanmasında sözleşme zorunluluğunu getirdi. Sözleşme ile arz ve talebin güven altına alınabilecek olup, bu uygulamanın hem yetiştiricimize hem de sanayicimize kolaylık sağlayacaktır" dedi.

Ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlisi Gıda Mühendisi Halide Çetin Öz, çiğ sütün dünya, Türkiye ve Tekirdağ'daki verilerine genel bakış ve sütün sözleşmeli alım satımı hakkında bir sunum yaptı.

Sunumun ardından katılımcıların soruları ve önerileri için Sarıkoca'nın başkanlığında Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü sağlık ve teknik personelinden oluşan çalıştay divanı oluşturuldu. Çalıştay divanının katılımcıların sorularını yanıtlaması ve çözüm önerilerinin dinlenilmesinin ardından çalıştay yapılan ikramların ardından sona erdi.

Çiğ Sütün Sözleşmeli Alım Satımı Çalıştayı

Çiğ Sütün Sözleşmeli Alım Satımı Çalıştayı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim