• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

Çift kol nakli yapılan hastayı ziyaret etti

Çift kol nakli yapılan hastayı ziyaret etti
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2 Şubat 2016 tarihinde çift kol nakli yapılan 32 yaşındaki Mustafa Sağır’ı ziyaret etti.

Bakan Müezzinoğlu’na Akdeniz Üniversitesi Vekil Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, operasyonu gerçekleştiren AÜ Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, bölüm başkanı eşi Prof. Dr. Özlenen Özkan, hastane başhekimi Doç.Dr. Murat Tuncer ile Antalya milletvekili Hüseyin Samani, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer de eşlik etti.
Antalya'da trafik kazası geçiren ve beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki Emin Konar'ın bağışlanan kolları, Adıyamanlı 32 yaşındaki Mustafa Sağır'a 2 Şubat 2016 tarihinde nakledildi.

Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Kutluca köyünde 3'ü erkek 5 çocuklu Sağır ailesinin tek bekar çocuğu olan Mustafa Sağır, kollarını tarlada 2008'de bulduğu amonyum sülfat ve amonyum nitrat karışımının patlamasıyla kaybetmişti.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mustafa Sağır'ın servisteki odasına girdiğinde kendisini baba Mustafa Sağır karşıladı. Ardından çift kol nakli yapılan Mustafa Sağır'ın yanına gelen Müezzinoğlu, Sağırla bir süre sohbet etti. Sağır'a iyi göründüğünü söyleyen Müezzinoğlu, "Moralin iyi maşallah, ekip te iyi, Ömer hoca da iyi" dedi. Kollarını nasıl kaybettiğini soran Müezzinoğlu'na Sağır, 2008 yılında tarlada bulduğu kükürt, toz karışımının elinde patladığını anlattı.

Bakan Müezzinoğlu da "İnşallah normal bir yaşama döneceksin, Ömer hocadan bir istediğin var mı" diye sordu. Bunun üzerine Mustafa Sağır "Desteklerinizi her zaman bizden esirgemediniz sağolun, bu kollar bakanlığınızın sayesinde oldu" diye konuştu.

"Akdeniz Üniversitesinin Organ Nakli Merkezini hem ziyaret edelim hem hastalarımızı görelim hem de ekibin dinamiklerine katkı sağlayacak yapacak bir şey varsa öğrenelim diye geldik. Değerli rektörümüze, Ömer Özkan hocama teşekkür ederim gerçekten Türkiye'mize gerek fiziki mekanıyla gerek tıbbi donanım alt yapısıyla gerekse organ naklinde yakaladıkları başarılar dolayısıyla kendilerini tebrik ediyorum." 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim