• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Cide’de Turizm Haftası Kutlandı

Cide’de Turizm Haftası Kutlandı
Kastamonu'nun sahil ilçesi Cide'de "Turizm Haftası" coşkuyla kutlandı.

Kastamonu'nun sahil ilçesi Cide'de "Turizm Haftası" coşkuyla kutlandı.

İlçede Turizm Haftasıyla ilgili Bayram Yusuf Aslan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi uygulama otelinde bir program düzenlendi.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Bayram Yusuf Aslan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdür Vekili Tolga Yavuz ilçe turizmi hakkında bilgi verdi. Cide ilçesinin 6 bin yıl öncesine dayanan bir tarihi olduğunu söyleyen Yavuz, Cide'nin turizmde çok daha iyi yerleri hak ettiğini kaydetti. Yavuz, "Toplumumuzda turizm konusunda farkındalığı artırmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, Ülkemizde 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası açılış törenimize katılım sağlayanlara teşekkür ediyorum. Cide tarihi ve kültürel değerleri ile adeta keşfedilmeyi beklemektedir. Hollanda'nın Leiden Üniversitesi'nden bir ekibin 2009 yılında yaptıkları arkeolojik yüzey araştırması sonucunda Cide'nin, tarihi geçmişinin 6 bin yıl öncesine kadar uzandığı tespit edilmiştir. Homeros'un yaklaşık 2800 yıl önce yazdığı İlyada'da Cide'den şöyle söz eder. "Yüksek kültürlü Henetlerin yurdundan geçtik; Kiteros'tan Aycelos'tan" diye. Cide gerek deniz, gerekse doğası ve tarihiyle gelinip görülmesi gereken eşsiz bir yerdir. Turizm haftasının ülkemize ve Cide'ye hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Çalışkan, turizm açısından her türlü potansiyeli olan eşsiz güzellikteki Cide'nin yeterince turizmden gelir elde edemediğini belirterek, "Cide doğasının güzelliği ve tarihi ile turizm potansiyeli olan bir ilçe ancak bazı nedenlerden ötürü turizm gelirlerinden yeterince yararlanamıyor. Cide'de 30'un üzerinde tescilli ev var. Yine Cide Homeros'un İlyada destanında yer almaktadır. Eski bir medeniyetin kalıntıları üzerinde yaşıyoruz. Ve Cide olarak yeni turizm sezonuna gireceğiz. İlçemizdeki turizm sektöründe çalışacak olanlara eğitim verebiliriz. Sık şekilde denetlenerek hizmetteki kaliteyi arttırabiliriz. Cide'de 48 pansiyonda 550 yatak potansiyeli bulunuyor. Bunun dışında da evlerini sezonluk kiraya verenler var. Bunları da bu hizmetten yararlandırabiliriz" dedi.

Konuşmaların ardından Cide ve ülkenin değişik turizm noktalarından tanıtıcı slaytlar izleyicilere sunuldu. Genel olarak ilçe turizminin kalkınması için bilgi alışverişinin yapıldığı programa, ilçe Kaymakamı Fatih Demir, ilçe Belediye Başkanı Nejdet Demir, ilçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Fatih Türkmen, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Cide’de Turizm Haftası Kutlandı

Cide’de Turizm Haftası Kutlandı

Cide’de Turizm Haftası Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim