• BIST 9909.39
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş:

CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş:
‘Melih Bey’in mitinglerine işçilerin hepsi katılmak zorunda. Genelge var. Belediye otobüs şoförlerinin kimliklerini alıp orada veriyorlar...’

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, ODTÜ’lülerin tepki gösterdiği yol konusunda, Ak Partili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in hatalı olduğunu söyledi. “30 Mart’ta yüzde 50’yi yakalarız, iddialıyım” diyen Yavaş, seçilmesi halinde en fazla iki dönem başkanlık yapacağını açıkladı. VATAN’ı ziyaret eden Yavaş, soruları yanıtladı, projeleri hakkında bilgi verdi:

- SEÇİM ANKETLERİ: Bazı anket firmalarının, Büyükşehir Belediyesi ile olan ticari ilişkisini tespit ettik, bunları yayınlayacağız. Belediye’nin Anket A.Ş’nin yaptırdığı ankette 2 puan önde çıktım. 30 Mart’ta yüzde 50’yi yakalayacağımızı düşünüyorum.

- ODTÜ PROTESTOSU: Tartışmalar başlar başlamaz Belediye Başkanı’nın (Melih Gökçek) üslubu ortamı çok gerdi. Bu çocuklar bizim evlatlarımız. Belediye Başkanı’nın uzlaştırıcı olması lazım. Ben seçildiğim andan itibaren, her kesimle konuşacağız. Örneğin bu olayda “gelin, niye karşı çıkıyorsunuz” der, uzlaşmanın yollarını arardım.

- BÜYÜKŞEHİR’İN BORCU: Rakamı bilmiyoruz, söylemiyor. Ziraat Bankası’ndan 250 milyon lira kredi almışlar en son. Şu an da Ziraat de kredi vermiyor. Neredeyse belediye iflas etmiş durumda. Önümüzdeki günlerde gayrimenkul satışı yapacaklar, 196 milyon liralık. Bunların üzerinde haciz var, bu yüzden değerlerinden düşük satılacak. Seçimden sonra bütün borçları çıkaracağız.

- GÖKÇEK’İN MİTİNGLERİ: Melih Bey’in mitinglerine işçilerin hepsi katılmak zorunda. Genelge var. Belediye otobüs şoförlerinin kimliklerini alıp orada veriyorlar. Bu zulüm, başka bir şey değil. Ve bu yüzden EGO 6 milyon lira zarar ediyor... 

- MHP KÖKENLİ OLMASI: Bugüne kadar ters bir tavırla karşılaşmadım. MHP’lilerin de yüzde 90’ı olumlu. Tek tük “niye partiyi bıraktın, niye MHP’den aday olmadın” diyenler var, onlar da olacak o kadar.

- EN FAZLA 2 DÖNEM: İnsanlar 20 yılda sadece projelerini değil hayallerini de tüketir. Melih Bey’in projelerine baktım, eski söylediklerini biraz farklılaştırarak, tekrardan başka bir şey yok. Belediye Başkanlığı 2 dönemden fazla olmamalı.

- HER SEMTE TİYATRO: Devlet Tiyatrosu oyunları Ankara’da kapalı gişe oynanıyor. Her semte tiyatro salonu, kültür merkezi yapılması gerektiğine inanıyorum.

- SUDA İNDİRİM: Siz ASKİ bütçesinden 1.5 katrilyonluk asfalt yapıyorsunuz. Yaparsanız zarar gösterirsiniz. Aralık 2013’te yayınlanan Sayıştay raporuna göre ASKİ’nin net bütçe geliri, 1 milyar 152 milyon. Gideri, 733 milyon, 400 milyon kar var. Nasıl inmez? Asfalt yapmazsanız, 400 milyon kar var. 250 indirseniz ne olacak? Asfaltı belediye bütçesinden yap.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim