• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

CHP'li Tüm: Hukukun ve adaletin hiçe sayıldığı dönemlerden geçiyoruz

CHP'li Tüm: Hukukun ve adaletin hiçe sayıldığı dönemlerden geçiyoruz
CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, ülkenin hukukun ve adaletin hiçe sayıldığı bir dönemden geçtiğini söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, ülkenin hukukun ve adaletin hiçe sayıldığı bir dönemden geçtiğini söyledi. Tüm, yaptığı açıklamada, "Balıkesir genelinde dört yıllık görev sürelerini doldurdukları gerekçesiyle müdürlük puanlarının ve 75 puan altında bırakılarak müdürlük görevlerine son verilen okul müdürlerinden 58 kişi Balıkesir İdare Mahkemesi'nde dava açmış ve mahkeme, kararı iptal etmiştir ancak Balıkesir İdare Mahkemesi, kararında okul müdürlerinin yeniden değerlendirilmesi yönünde karar vermiş ve göreve iade etmemişti." dedi.

CHP Milletvekili Tüm, ülkede iktidara yandaş olmayan, yakın durmayan, görevlerini yerine getirmelerine rağmen siyasi kararlarla sürülen, baskı gören, görevleri değiştirilen binlerce öğretmenin mağdur olmaya devam ettiğini öne sürdü. Hukuksuzluğun bir örneğinin de Balıkesir'de eğitim emekçilerine karşı yürütüldüğünü, il genelinde 58 kişinin, 2014 Ağustos ayında dört yıllık görev sürelerini doldurdukları gerekçesiyle müdürlük görevlerine son verildiğini söyledi. Söz konusu kişilerin Balıkesir İdare Mahkemesi'nde dava açtığını ve mahkemenin de kararı iptal ettiğini belirterek, "Ancak Balıkesir İdare Mahkemesi, kararında okul müdürlerinin yeniden değerlendirilmesi yönünde karar vermiş ve göreve iade etmemişti. Okul müdürlerinden 13 Eğitim-Sen üyesi, kazandıkları mahkeme kararını, göreve iade edilmemeleri üzerine gerekçesini Bursa Bölge İdare Mahkemesi'nde temyiz etti. Temyiz, kasım ayında sonuçlandı. Mahkeme, Balıkesir İdare Mahkemesi'nin gerekçesini değiştirerek, Eğitim-Sen üyesi okul müdürlerinin göreve iadelerini engelleyen tüm işlemleri hukuksuz bularak iptal etti." şeklinde konuştu.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, 30 gün içinde mahkeme kararını uygulaması gerekirken okul müdürlerinin göreve iade etmediğini söyleyen CHP Milletvekili Tüm, "Keyfi bir şekilde siyasi tutumunu görevinin üzerine çıkararak, "Mahkeme kararını uygulamaktansa hapis yatarım." tarzı bir ifadeyle eğitim gibi önemli bir hizmeti gerçekleştiren bir kamu görevlisine yakışmayan ifadeler kullanmıştır. Bu tür siyasi bir tavrı koymasının arkasında, iktidarın tutumu yatmaktadır. Bu kişi, hukuka sığmayan bu davranışını, iktidardan aldığı güçle yapmaktadır. Dolayısıyla Türkiye genelinde uygulanan bu türden keyfi uygulamaların sorumlusu, öncelikle siyasi iktidardır." dedi.

Yetkili kurumların tavrını da eleştiren Mehmet Tüm, "Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü'nün mahkeme kararlarına karşı göreve iade etmeme tavrı, Balıkesir Valiliği'nin Milli Eğitim Müdürü hakkında soruşturma açmak yerine kararı uygulamayan kamu görevlisinin aksine tavır almaması, hukukun ve adaletin katledilmesidir. Milli Eğitim Bakanı ve siyasi iktidar, öncelikle hukuku yerine getirmek ve eşit yurttaşlık ilkesini gözetmek zorundadır. Bu nedenle mahkeme kararları derhal yerine getirilmeli, keyfi uygulama yapanlar hakkında derhal soruşturma açılmalıdır. Bu haksızlık giderilene kadar davanın ve sürecin takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim