• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

CHP’li Tanrıkulu: Kürt sorunu hendekle de tankla da çözülemez

CHP’li Tanrıkulu: Kürt sorunu hendekle de tankla da çözülemez
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Kürt sorununun hendekle de barikatla da tankla da topla da çözülemeyeceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Kürt sorununun hendekle de barikatla da tankla da topla da çözülemeyeceğini söyledi. Tanrıkulu, "Üçüncü yol mümkündür ve kinimizi öfkemizi ve nefretimizi bir kenara bırakarak Meclis'te yeni bir yol açmaktır." dedi.

CHP Genel Başkanı Tanrıkulu, sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların devam ettiği Sur ilçesinde, Aralık'tan beri iş yerini açamayan esnafları dinledi. 19 gündür süren sokağa çıkma yasağının temel insan hakları hukukuna aykırı olduğunu hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı, bunun hiçbir hukukla izah edilemeyeceğini kaydetti. Sokağa çıkma yasaklarının hiçbir yasal dayanağının olmadığını kaydeden Sezgin Tanrıkulu, şunları kaydetti: "Sur sadece Diyarbakır'ın değil bölgenin ticaret merkezidir. Buranın 19 gün boyunca kitlenmiş olması sadece esnafın değil Diyarbakır'ı ve bütün bölgeyi etkilemiştir."

"BİR HALK TOPTAN CEZALANDIRILIYOR"

İnsanların birbirine kin duyabileceğini ama devlet denen kurumun yurttaşına karşı kin taşıyamayacağını belirten Tanrıkulu, "Görüyoruz ki devlet, AKP'nin yönettiği devlet, kinle hareket etmektedir. Bu öfke başbakanın, cumhurbaşkanının ve siyasetçilerin diline yansımış durumdadır. Biz bu dili darbe dönemlerinde gördük. "Temizleyeceğiz', "yıkacağız" dili barışa giden süreci tahrip ediyor. Bir halk toptan cezalandırılıyor. Halkın çoğunda terk edilmişlik ve vazgeçmişlik vefasızlık duygusu var. Hiçbir ilgi yok, sorunları dinleme ve çözüm konusunda inançta yok. Evet hendek, barikatla Kürt sorunu çözülmez ama tankla topla da çözülmez. Üçüncü yol mümkündür ve kinimizi öfkemizi ve nefretimizi bir kenara bırakarak mecliste yeni bir yol açmaktır. Bir diyalogla bir masa kurmaktır ve bu masada gerçekten rol almaktır. Biz CHP olarak bir kez daha söylüyoruz. Buna hazırız. Meclis'te bir süreç başlamalı, orada çözülmelidir. Bütün siyasetçileri düşen görev budur. Meclis'te adım atmadıkça burada adım atmak zorlaşıyor."

'KARDEŞİM BİZ SİZDEN VAZGEÇTİK" DİYORLARSA AÇIK AÇIK SÖYLESİNLER

Sokağa çıkma yasağı bitmezse, millet işyerini açmazsa ve çatışma ortamı bitmezse sıkıntıların devam edeceğini dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, çatışma ve sokağa çıkma yasağının sonlandırılması gerektiğini vurguladı. Tanrıkulu, sözlerini şöyle tamamladı: "Esnafın dükkanları kapalı bu sezonda. Sur, bölgenin ticaret merkezidir. Ayakkabı ve tekstil bakımından bölgeye hitap ediyor. 20 gündür çekleri ve senetleri var ödeyemiyorlar, esnaflar. Onları geçtiler insani olmayan bir sorun söz konusu. Bundan önce bu sorunun sokağa çıkma yasağı ve çatışmanın sonlanması lazım. Evleri var çıkamıyorlar. Olmayan uygulama daha da ağırlaşıyor koşullar. Eğer öngördükleri bir şey varsa, "kardeşim biz sizden vazgeçtik" diyorlarsa bunu açık açık söylesinler. Dilleri altında varsa desinler, herkes başının çaresine bakar. Bu kadar ağır koşullar olacak hem de doğru dürüst laf etmeyeceksin. Bu iş sürdürülebilir değil."

CHP’li Tanrıkulu: Kürt sorunu hendekle de tankla da çözülemez

CHP’li Tanrıkulu: Kürt sorunu hendekle de tankla da çözülemez

CHP’li Tanrıkulu: Kürt sorunu hendekle de tankla da çözülemez

CHP’li Tanrıkulu: Kürt sorunu hendekle de tankla da çözülemez

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim