• BIST 9902.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

CHP'li Özel: Hükümet tutuklu sanıkların ne kadar arkasında durduğunu gösterdi

CHP'li Özel: Hükümet tutuklu sanıkların ne kadar arkasında durduğunu gösterdi
CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, 301 madencinin şehit olduğu faciayla ilgili Soma davasında tutuklu sanıkların tutuksuz yargılanma...

CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, 301 madencinin şehit olduğu faciayla ilgili Soma davasında tutuklu sanıkların tutuksuz yargılanma talebinin, hükümetin tutuklu sanıkların ne kadar arkasında durduğunu gösterdiğini söyledi. Sekizi tutuklu 46 sanıklı davanın beşinci duruşmasının sekizinci celsesini takip eden Özel, gazetecilere yaptığı açıklamada, yine bir karar gününde Akhisar'da davayı takip ettiklerini belirtti. Soma davasına beşinci kez ara verileceğini hatırlatarak, söz verdiklerini gibi her aşamasını takip ettiklerini söyledi.

'EŞLERİN VE ANALARIN SALONDA YAKARMALARI ÇINLIYOR'

Bugün gelinen noktada aslında beklenenlerin olmaya başladığını dile getiren CHP Grup Başkan Vekili Özel, "Davaya kamuoyunun ilgisi azaldı. İlk gün kilometrelerce gelinen yerde, şimdi salonun üçte biri dolu. Eşlerin ve anaların salonda yakarmaları çınlıyor ama başka kimse yok onları duyan ve yavaş yavaş artık tutuksuz sanıkların tutuklanmasının talep edildiği günlerden, bugün tutuklu sanıkların serbest bırakılmasının talep edilmesi noktasına geldik. Tabii 301 kez olası kasla adam öldürmeden yargılanan kişilerle ilgili tutuksuz yargılama talebi, aslında savunmanın kendisine güveninin ne kadar yükseldiğini gösteriyor. Bu durum devletin onların ne kadar arkasında durduğunu, hükümetin ne kadar arkasında durduğunu, her geçen gün biraz daha kendilerini nasıl güvende hissettiklerini gösteriyor." dedi.

'BUGÜNLER İÇİN TAZMİNAT İSTEMEYE DA KALKABİLİRLER'

Bu iş böyle giderse sonunda sanık avukatlarının alacaklı çıkabileceğini savunan Özgür Özel, "Hattâ, "Bizi boşuna tutuyorsunuz." diyebilirler. Serbest kalmak yetmez, bugünler için tazminat istemeye de kalkabilirler, çünkü ilk gün, "Hepimiz Soma'nın arkasındayız." diyenler, şimdi sadece maden lobisinin, maden şirketlerinin, enerji lobisinin esiri olmuş durumdalar. Onlara teslim olmuş durumdalar. Söz verilenler yapılmadı, hattâ her geçen gün emekçilerin aleyhine birtakım girişimler oluyor. Bugün Soma havzasında, facia gününden çok daha kötü şartlarda, çok daha ciddi baskılar altında, çok daha emekler sömülerek çalışıyor insanlar. Soma'nın havzasındaki diğer madenler, her an bir yeni Soma faciasını yaşatacak durumda, çünkü tedbirsizlik dizboyu ve verilen sözler tutulmadı. İş güvenliği konusunda da bir arpa boyu yol alınmadı. Biz dikkatle takip edeceğiz. Elbette bundan sonra da bu meselenin sonunu bırakmayacağız. Birkaç yönüyle bakıyoruz. Geride kalanlara sahip çıkmak zorundayız. Mevcut madencilerin şartlarının iyileştirilmesi, onların hayat garantilerinin mutlaka kollanması lazım ve burada büyük kamu zararı var. Kamu zararının da takipçisi olmak durumundayız hepimiz." diye konuştu.

CHP'li Özel: Hükümet tutuklu sanıkların ne kadar arkasında durduğunu gösterdi

CHP'li Özel: Hükümet tutuklu sanıkların ne kadar arkasında durduğunu gösterdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim