• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

CHP’li Meclis Üyelerinden “Trump” Tepkisi

CHP’li Meclis Üyelerinden “Trump” Tepkisi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ndeki Cumhuriyet Halk Partili üyeler, "Müslümanların ABD'ye girişi yasaklansın" diyerek büyük tepki çeken ABD...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ndeki Cumhuriyet Halk Partili üyeler, "Müslümanların ABD'ye girişi yasaklansın" diyerek büyük tepki çeken ABD Başkan aday adaylarından Donald Trump'ın adının yer aldığı metro alt geçidinin isminin değiştirilmesini istedi. Oy birliğiyle kabul edilen önerge için karar bekleyen CHP'liler, Donald Trump'ın iç politika malzemesi yapmak adına tüm dünya Müslümanlarını hedef gösterdiğine dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP'li meclis üyeleri , İstanbul Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı Meclis toplantısında, ABD'li başkan aday adayı Donald Trump'ın adının yer aldığı Mecidiyeköy'deki metro alt geçidinden çıkarılmasını önerdi.

Müslümanlara yönelik açıklamaları tepki toplayan ABD'li başkan aday adayının metro alt geçidinden çıkarılmasını öneren İBB Meclisi CHP Grubu, Pazartesi günü oy birliğiyle kabul edilen teklif hakkında Başkanlık Makamı'ndan karar bekliyor.

"MÜSLÜMANLAR İÇ POLİTİKA MALZEMESİ YAPILIYOR"

İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban, ABD'de, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın, iç politika malzemesi yapmak adına tüm dünya Müslümanlarını hedef gösteren ciddi manada bir nefret suçu işlediğini kaydetti. Çoban, "Trump dedi ki; "hiçbir Müslüman Amerika Birleşik Devletleri'ne girmesin'. Hatta devam ediyor; dünkü bir tartışmada demiş ki; "güvenlik sebebiyle bütün Müslümanlar da Amerika'dan dışarı çıkarılsın.'

Bu gerçekten insanlık açısından çok ciddi bir nefret suçu , ırkçı bir söylem. Zaten Amerika'da da sert bir biçimde eleştiriliyor. Diğer rakipler tarafından da eleştiriliyor. Ama bu söyleminden de geri durmuyor. Şimdi böyle bir insan, ne kadar iş adamı olursa olsun, bu söylemi karşısında işte bizim İstanbul'umuzun en merkezi alanında "Trump Yaya Alt Geçidi " ismini taşıması bizim açımızdan kabul edilebilir bir şey değil" dedi.

" TRUMP'IN ADININ KALDIRILMASINI UMUYORUZ"

İşlenen nefret suçu nedeniyle Trump'ın adının geçtiği yerden ismin kaldırılmasını talep ettiklerini vurgulayan Çoban, "Biz de bir tepki olarak CHP Büyükşehir Meclis üyesi grubu olarak bir önerge verdik. Ve bu yaya alt geçidindeki Trump isminin kaldırılmasını talep ettik. Acilen kaldırarak biz de insanlık açısından tepkimizi gösterelim istedik. Kadir Topbaş Beyefendiye bu önergemizi şu anda sunmuş durumdayız. En kısa sürede bu alt geçitten Trump isminin kaldırılmasını umuyoruz" şeklinde değerlendirme yaptı.

Bu ismin İstanbul'a yakışmadığını anlatan İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Çoban, "En azından sonuç itibariyle bunu sineye çekmemiş olacağız. Şu isim buraya yakışmadığını düşünüyoruz Türkler olarak, Müslümanlar olarak. Aslında bu hangi dine yapılırsa yapılsın kabul edilebilir bir şey değil. Bu tip bir söylemin dünyada nelere yol açtığını 1'inci ve 2'inci Dünya Savaşlarında gördük. Parti ayrımı gözetmeden biz bütün olarak bu söylemi reddeden bir anlayış içerisinde olmalıyız" diyerek sözlerini noktaladı.

CHP’li Meclis Üyelerinden “Trump” Tepkisi

CHP’li Meclis Üyelerinden “Trump” Tepkisi

CHP’li Meclis Üyelerinden “Trump” Tepkisi

CHP’li Meclis Üyelerinden “Trump” Tepkisi

CHP’li Meclis Üyelerinden “Trump” Tepkisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim