• BIST 9937.74
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

CHP’li Bülent Tezcan: Evet, Türkiye’de bir diktatör bozuntusu var

CHP’li Bülent Tezcan: Evet, Türkiye’de bir diktatör bozuntusu var
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Genel Başkan Kılıçdaroğlu hakkında açılan soruşturmaya sert tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Genel Başkan Kılıçdaroğlu hakkında açılan soruşturmaya sert tepki gösterdi. "Bunu yapanlar savcı değildir. Bunu yapanlar köledir." diyen Tezcan, "Ben, bu soruşturmayı başlatan savcının hukukçuluğunu merak ediyorum. Evet Türkiye'de bir diktatör bozuntusu var. Bunun böyle ifade edilmesi sayın genel başkanımızın nezaket sınırları içerisinde söylediği bir söz. Dikkat edin, nezaket sınırları içerisinde söylenmiş bir sözdür bu söz." ifadelerini kullandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında re'sen soruşturma başlatmasına CHP'den sert tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, parti genel merkezinde Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açılan soruşturmayla ilgili basın toplantısı düzenledi. Açılan soruşturmayı basından öğrendiklerini ifade eden Tezcan, şunları kaydetti: "Bu soruşturma, bu yaşanan süreç Türkiye'ye nasıl bir deli gömleği giydirilmeye çalışıldığının çok açık göstergesidir. Türkiye, nasıl bir cendereye sokulmak isteniyor? Bunu çok açık bir şekilde görüyoruz. Bu işin hem hukuk karşısında değerlendirmesi, hem siyaset karşısında bir değerlendirmesi var. Ben, bu soruşturmayı başlatan savcının hukukçuluğunu merak ediyorum."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kurultayda Cumhurbaşkanı Erdoğan için sarf ettiği "diktatör bozuntusu" ifadesini TBMM Grup Toplantıları'nda defalarca kullandığını vurgulayan Tezcan, şöyle konuştu: "Evet Türkiye'de bir diktatör bozuntusu var. Bunun böyle ifade edilmesi sayın genel başkanımızın nezaket sınırları içerisinde söylediği bir söz. Dikkat edin, nezaket sınırları içerisinde söylenmiş bir sözdür bu söz. Anayasanın 83. maddesi TBMM'de söylenen sözlerin dışarda tekrarı halinde mutlak dokunulmaz kapsamında sayar. Soruşturmayı başlatan savcılara hukukun en temel kuralını hatırlatıyorum. Mutlak sorumsuzluk kapsamındadır. Dışarıda tekrarı halinde soruşturma başlatamazsınız."

SİZ, CUMHURBAŞKANI'NIN SAVCISI DEĞİLSİNİZ

Soruşturma başlatan savcıya seslenen Tezcan, "Cumhuriyetin savcısı ol. Siz, cumhurbaşkanının savcısı değilsiniz. Siz, Cumhuriyetin savcısısınız. Ama görüyoruz ki Türkiye hızlı bir şekilde bir patronaj rejimine doğru sürükleniyor. Bir patronlu rejime doğru Türkiye'yi taşıma hevesi var. Cumhurbaşkanı kendisini patron gibi sanıyor. İşin ilginci devletin, yargının başındaki isimlerin bir kısmı dahil olmak üzere cumhurbaşkanını patron gibi sanmaya başlamışlar. Böyle bir sistem yaratılıyor." ifadelerini kullandı.

'BUNU YAPANLAR SAVCI DEĞİL, KÖLEDİR'

HSYK'yı göreve çağıran Bülent Tezcan, gerekli yasal işlemleri başlatacaklarını kaydetti. Bir korku imparatoru oluşturulmaya çalışıldığını kaydeden Tezcan, 78 milyona "korkmayın" diye seslendi. Tezcan, "Bunu yapanlar savcı değildir. Bunu yapanlar köledir. Patronlu rejimin köleleridir. CHP olarak bizim davamız, kavgamız patronlu rejimin kölelerine karşı yürütülen bir kavgadır." dedi. Tezcan, genel başkanları hakkında açılan soruşturmayı sakince ve sessizce geçiştirmeyeceklerinin de altını çizdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim