• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

CHP’li Basmacı’nın ’Meclis Araştırma Komisyonu’ Kurulması Talebi Reddedildi

CHP’li Basmacı’nın ’Meclis Araştırma Komisyonu’ Kurulması Talebi Reddedildi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili ve CHP Grubu Yönetim Kurulu üyesi Melike Basmacı'nın, Rusya krizinin Türkiye'ye etkilerinin ortaya çıkarılması...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili ve CHP Grubu Yönetim Kurulu üyesi Melike Basmacı'nın, Rusya krizinin Türkiye'ye etkilerinin ortaya çıkarılması için Meclise verdiği "Meclis Araştırma Komisyonu kurulması" teklifi reddedildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili ve CHP Grubu Yönetim Kurulu üyesi Melike Basmacı, Rusya krizinin Türkiye'ye etkilerinin ortaya çıkarılması için Meclise teklif sundu. Ancak teklifi kabul edilmeyen Basmacı daha sonra bir konuşma yaptı. Basmacı, "24 Kasım 2015 tarihinde Rusya'ya ait savaş uçağının düşürülmesi ile Rusya'nın Türk ürünlerine uyguladığı boykot sonrası Türk tekstilcileri çok zarar görmüştür. Özellikle Denizli tekstilcileri zor durumda kalmış, Laleli pazarına ürün gönderemeyecek hale gelmiştir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak, bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedik. Tabi ki de Danışma Kurulu'na sunduk. Danışma Kurulu demek, parti temsilcilerinin ve Meclis Başkanı'nın olduğu bir kurul. Danışma Kurulu'nda bir meclis araştırılmasının açılması kararı alınabilir. Ama buraya da yönlendirilebilir. Ama kurulda halk yararı değil, konuları getirenlere bakıldığı için maalesef bu da reddedilmiştir. Yani Türkiye'deki tekstilcilerin zararının araştırılması meclis önergesi, Danışma Kurulu'nda reddedilmiştir. Ama ben ilk defa bu redde sevindim. Çünkü bu sayede, bu genel kurulda sayın vekillerin, işçilerin, yani tekstil işçilerinin ve işadamlarının yanında mı yoksa rozetlerinin gölgesinde mi olacaklarını hep birlikte görme şansımız olacaktır" dedi.

Türkiye ihracatının özellikle de tekstil ihracatçısının Rusya krizinden sonra uğradığı zararın araştırılması için verdiği önergeye Denizli, Bursa ve İstanbul vekillerinin rozetlerinin gölgesine sığınmadan destek vermelerini isteyen CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, "Bugün gerçekten tekstil ve genel ihracatımızda ciddi sorunlar var. Firmalar iflas erteleme istemekte ve işçi çıkarmaktalar. 2014 ihracatı 157.6 milyar dolarken, 2015 ihracatı 139.7 milyar dolara düşmüştür. Bu ihracat niye düştü biliyor musunuz? Hükümet Irak, İran, Suriye pazarını kaybettiği için düşmüştür. Bu ihracat niye düştü biliyor musunuz? Yanlış kararlar alınıp, Euro'yu artırıp Avrupa Birliği pazarını kaybettirdiği için düşmüştür. Bu ihracat niye düştü biliyor musunuz? Öfke ve ani kararlarla alınıp Rusya pazarını kaybettiğimiz için düştü. Bu ihracat niye düştü biliyor musunuz? İşadamına KDV, Gümrük Vergisi, ÖTV, gelir vergisini katın katın yüklediği için düştü. Ama sonuçta ne oldu biliyor musunuz? Bu ekonomik düşüş halka yansıdı. Nasıl mı yansıdı? İşçi çıkarılmaya başladı. Gıda enflasyonuyla, hamam vergisiyle, bekarlık vergisiyle, tüp bebeğe vergiyle, kesik kolun KDV'siyle yansıdı" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim