• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

CHP’li Akif Ekici: “Hakkında ‘Kayıp’ Başvurusu Yapılmış, Pyd Ve IŞİD’e Katılan Kaç Kişi Var?’’

CHP’li Akif Ekici: “Hakkında ‘Kayıp’ Başvurusu Yapılmış, Pyd Ve IŞİD’e Katılan Kaç Kişi Var?’’
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, terör örgütlerine katıldıklarından şüphelenilen ve ailelerinin bu konuda başvuruda bulunduğu...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, terör örgütlerine katıldıklarından şüphelenilen ve ailelerinin bu konuda başvuruda bulunduğu kişiler hakkındaki resmi verilerin açıklanması talebiyle önerge verdi.

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle verdiği önergesinde, din, etnisite, maddiyat gibi çeşitli motivasyonlarla binlerce gencin kandırılarak IŞİD-PYD gibi terör örgütlerine katıldığını kaydederek, çocuklarının evden kaçarak IŞİD ve PYD'ye katıldığına dair emniyete başvuruda bulunan pek çok aile bulunduğunun da altını çizdi. Ankara, Suruç ve İstanbul'daki hain saldırıları gerçekleştiren teröristlerin, aileleri tarafından önceden emniyete "kayıp" olarak bildirildiğini anımsatan Ekici, bu durumun "kayıp" başvurularında gerekli ciddiyetin gösterilmediğinin bir kanıtı olduğunu savundu.

Ekici, önergesinde şu sorulara cevap verilmesini istedi:

"Nisan 2011'den bu yana aileleri tarafından kayıp ihbarında bulunulan 15 yaş ve üstündeki kişi sayısı nedir? Bu kişilerin yıllar ve şehirler bazındaki detayları nelerdir? Bu başvurulardan kaçı bulunmuştur? Nisan 2011'den beri çocuklarının IŞİD'e katılmak üzere evden kaçtığına dair yapılan başvuruların sayısı nedir? Bunların yıllar ve şehirler bazındaki detayları nelerdir? Nisan 2011'den beri çocuklarının PYD'ye katılmak üzere evden ayrıldığına dair yapılan başvuruların sayısı nedir? Bunların yıllar ve şehirler bazındaki detayları nelerdir? Nisan 2011'den bu yana IŞİD ve PYD saflarına katılmak üzere Irak ve Suriye'ye geçen kaç T.C. vatandaşı vardır? Bunlardan ölen ve geri dönenlerin sayısı nedir? Nisan 2011'den bu yana, Türkiye'de IŞİD ve PYD'ye militan sağlamak üzere kurulan dernek ve örgütlerin yıllar itibarıyla sayısı nedir? Bu dernek ve örgütlerle ilgili nasıl bir işlem yapılmaktadır? Kaçı kapatılmıştır? Bu kapsamda gözaltına alınan, tutuklanan kişi sayısı nedir? Aileleri tarafından IŞİD, PYD gibi örgütlere katılmak üzere evden ayrılan ve kayıp başvurusu yapılan kişilerle ilgili nasıl bir işlem yapılmaktadır?"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim