• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

CHP’de Yüksel Dönemi

CHP’de Yüksel Dönemi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kongresi'nde il başkanı seçilen Alaattin Yüksel, Bedri Serter'den görevi devraldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kongresi'nde il başkanı seçilen Alaattin Yüksel, Bedri Serter'den görevi devraldı. Kongredeki tartışmaları kastederek partililere ricada bulunan Yülsel, "Tartışmalar o kongrede kalmıştır. Kapalı toplantılar dahil olumsuz duyguları dile getirmeyeceğiz. Özellikle basın önünde birbirimizle ilgili olumsuz görüşleri dile getirmeyeceğiz" dedi.

Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen CHP İzmir İl Kongresi'nde Nevzat Kavalar'ı mağlup ederek il başkanı seçilen Alaattin Yüksel, il başkanlığı binasında düzenlenen törenle görevi devraldı. Devir teslim törenine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı.

Törende açıklama yapan Yüksel, kongrede Aziz Kocaoğlu-Tuncay Özkan tartışmalarını kastederek, "Asla kendi içimizde tartışmaya bile fırsat bulamayacağız. Tartışmalar o kongrede kalmıştır. Kapalı toplantılar dahil olumsuz duyguları dile getirmeyeceğiz. Hep "başarıyı nasıl yakalarız'ı konuşacağız. Hele hele basın önünde bu kongreden sonra herkes, başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'ndan başlayarak milletvekillerimizden, parti meclisi üyelerimizden, il yöneticilerimizden, ilçe başkanlarımızdan rica ediyorum; özellikle basın önünde birbirimizle ilgili olumsuz görüşleri dile getirmeyeceğiz. Sorunumuz varsa bir telefon kadar birbirimize yakınız. Sorun varsa birlikte çözeceğiz. Bu hem benim hem de Genel Başkanımızın ricasıdır" diye konuştu.

"BAŞA BAŞ YARIŞ OLDU"

Görevi devralmasıyla birlikte yeni bir yolculuğa çıktıklarını, yeni bir başlangıç yaptıklarını kaydeden Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yeni yılın; yeni umutlar, yeni hayaller, yeni hedefler koymak olduğunu anımsayarak biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak Bedri Başkanla, birlikte hizmet etmiş tüm il başkanları, milletvekillerimizle, partililerimizle birlikte İzmir'de kendimize yeni hedefler belirleyeceğiz. Kongre, parti içi yarıştı. Parti içi yarışta kimin kazandığının önemi yoktur. Kim partiyi iktidara taşır, bunu parti delegasyonumuza sorma günüdür. İl kongre delegelerimiz kararını vermiştir ve başa baş yarış olmuştur. Çok büyük farklar yoktur. Kongrede yaşananlar kongrede kalmıştır. Kongrede yarıştığımız tüm arkadaşlar, hep beraber bu koyduğumuz hedeflere ulaşmaya çalışacağız."

Yüksel, törene katılmayan Nevzat Kavalar ile telefonda konuştuklarını, kendisinin çok önemli bir programı nedeniyle katılamadığını ifade etti.

"İZMİRLİLERLE RUH İKİZİ GİBİYİZ"

CHP'nin İzmir'de yüzde 9,5'lerdan yüzde 47'lere kadar yükseldiğini, bu başarıda partililerin yanı sıra İzmirlilerin de büyük emeği olduğunu dile getiren Yüksel, "İzmirlilerle ruh ikizi gibiyiz. İzmirliler, ortak duygularımızı anlattığımızda bizi sahiplendi. Bize destek oldular. Belediyelerimize yapılan sabaha karşı baskınlarında İzmirliler hep yanımızda oldu" dedi.

Yüksel, İzmir'de katılımcı bir demokrasi anlayışı yürüttüklerini belirterek diğer siyasi partilere de şöyle seslendi: "Öncelikle bu kentten, bu kente hizmet etme adına seçiliyoruz. Bir araya gelelim, İzmir'in sorunlarını birlikte çözelim. Katılımcı demokrasi anlayışını benimsemiş bir partiyiz. "Biz seçildik, siz karışmayın" mantığında değiliz. Projelerinizi dinlemeye hazırız. Bu projeleri ne olur Ankara'nın engellemesine fırsat vermeyelim. Ankara'ya gidip sorunları birlikte çözelim. Ortak çalışma içinde olmayı öneriyorum."

"KANLI ÇATIŞMAYI DURDURMALIYIZ"

Konuşmasında, Türkiye gündemine de değinen Yüksel, her gün polis ve askerlerin şehit edildiğini, gariban halk çocuklarının birilerinin amaçlarına ulaşması için kanlı bir senaryoya alet edildiğini söyledi.

Kanlı çatışmayı durdurmak zorunda olduklarını belirten Yüksel, "Her gün onlarca çocuk hayatlarını kaybediyor. Aylarca sokağa çıkma yasağı altında, çocukların ölüsü ile bir hafta geçirmek zorunda olan insanları düşünün. Ne Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ne de PKK'nın kimin ölüp ölmediği umurunda değil. İkisi de hedeflerine ulaşmak için insanı insan olarak görmüyorlar. Türkiye'nin en aydınlık kenti İzmir'den, yaşanan drama "dur" sesini yükseltmemiz gerekiyor" dedi.

"HER BAŞLANGICIN SONU OLABİLİYOR"

Yüksel'e görevini devreden Bedir Serter de, şu ifadeleri kullandı: "Her başlangıcın bir sonu olabiliyor. Bundan 11,5 ay önce başladığımız görevi bugün 2004 yılında beni meclis üyesi yapan ağabeyime devretmekten keyif alacağım. Alaattin Yüksel hep kendini yeniliyor. Biz de örnek alacağız onu. 11,5 ayda üç büyük seçim geçirdik. En yüksek oyla 1 Kasım'da yüzde 47'yi yakalayarak 14 milletvekilimizi Meclis'e gönderdik. Bundan sonraki süreçte Alaattin Yüksel Başkan'a görevi devredeceğiz. İki yıllık süreçte partide eğitim ve gelişme programı olabilir. Olması gerekenler var. Sürecin sağlıklı şekilde ilerleyeceğine inanıyorum."

CHP’de Yüksel Dönemi

CHP’de Yüksel Dönemi

CHP’de Yüksel Dönemi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim