• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

CHP'de Sarıgül operasyonu

CHP'de Sarıgül operasyonu
CHP’de Yerel seçimler süresince Mustafa Sarıgül ile birlikte çalışan İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın görevden alınacağı konuşuluyor.

CHP’nin yerel seçimlerde, İstanbul'da Mustafa Sarıgül’ün Kadir Topbaş karşısında 8 puanlık bir fark ile başarısız olmasının yankıları devam ediyor. Yerel seçimlerin ardından özellikle İstanbul'da yanlış adaylar ile seçime girildiği ve Mustafa Sarıgül hareketi olan Türkiye Değişim Hareketi ile uyuşulamaması, başarısızlığın nedeni olarak ortaya çıkmıştı.

SALICI’NIN YERİNE 3 ADAY VAR

Bu durumu fırsat bilen bazı CHP yöneticilerinin de CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'yı görevden aldırmak için harekete geçtikleri CHP kulislerinden gelen bilgiler arasında. Salıcı'yı istemeyenlerin, CHP Lideri Kemal Kılıçdarığlu'na yoğun baskı yaptıkları ve yerine eski Milletvekili Çetin Soysal, yerel seçimlerde CHP’den Maltepe Belediye Başkan adayı olan Canan Kaftancıoğlu ya da 2004 yerel seçimlerinde CHP’nin Beylikdüzü adayı olan ünlü sanayici Ali Fatinoğlu isimlerinden birisini getirmeye çalıştıkları öğrenildi.

İLK TASFİYE ADNAN KESKİN İLE BİRLİKTE BAŞLAMIŞTI

Yerel seçimlerin hemen ardından Mustafa Sarıgül’e yakın isimleri görevden alan parti yönetimi ilk hamlesini Adnan Keskin ile gerçekleştirmişti.  Adnan Keskin’in sistemden tasfiye edilmesinin ardından yerine Önder Sav’ın manevi oğlu gibi olan Tekin Bingöl'ü yerine getiren parti yönetimi bu kez de İstanbul il yönetimi için harekete geçti. CHP’de yeni il başkanın seçiminde ise CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in etkili olacağı konuşuluyor.

OĞUZ KAAN SALICI NE ZAMAN GÖREVDEN ALINACAK?

CHP kulislerinde seçimlerden hemen sonra görevden alınması konusunda baskı yapılan bir diğer isim Oğuz Kaan Salıcı’nın ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra görevden alınması için partide kulisler yapılıyordu. Ancak şu an için İstanbul teşkilatının neredeyse hiç çalışmadan yola devam etmesi partide yeniden hareketli günlerin yaşanmasına neden oldu ve değişikliğin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önceye alınmasına karar verildiği iddia edildi.

SALICI, SARIGÜL’ÜN SAĞ KOLU GİBİYDİ

Yerel seçimlerden önce Mustafa Sarıgül’ün adaylığını en çok destekleyen isimlerin başında gelen Salıcı, Sarıgül’ün aday olabilmesi için o süreçte gizli buluşmalar yaparak Sarıgül’ün adaylığı konusunda partide çalışmalar yapmıştı.

Ardından yaşanan süreçte de Sarıgül’ün direktifleri ile hareket eden Salıcı, İl yönetiminin onayı olmadan ilçelerde aday belirledi. Seçim süresince de başarısız bir çalışma yaptıkları için İstanbul’un kaybedilmesinde başrolde olduğuna inanılan Salıcı’nın bu yüzden ekibi ile birlikte görevden alınacağı iddia edildi.

KAYNAK: ROTAHABER

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim