• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

CHP'de milletvekili aday listeleri belli oldu, kimler liste dışı kaldı? İşte CHP listesi

CHP'de milletvekili aday listeleri belli oldu, kimler liste dışı kaldı? İşte CHP listesi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün akşam saatlerinde toplanan Parti Meclisi 2015 Genel Seçimleri milletvekili listesini kesinleştirdi.

CHP'de 2015 genel seçimleri milletvekili listesi büyük ölçüde netleşti. Hürriyet gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu ve Cumhuriyet gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Utku Çakırözer de aday listesinde yer alan isimler arasında. Milli Görüş geleneğinden gelen Mehmet Bekaroğlu'nun ise liste dışı kaldığı öne sürüldü.

7 Haziran'da yapılacak seçimler için 362 adayını ön seçimle belirleyen CHP'de Parti Meclisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) 37'si kontenjan olmak üzere kalan 188 milletvekili adayını belirlemek için tam yetki verdiği Kılıçdaroğlu, belirlediği listeyi Parti Meclisi'ne okudu.

Kulislerdensızan bilgilere göre, Ankara 1. bölgede ilk sırada İnönü ailesinden olan Gülsün Bilgehan'ın olacağı belirtiliyor.

Tekin Bingöl, Levent Gök ve Bülent Kuşoğlu'nun da Ankara 1. bölgede kontenjan adayı olarak yer alacağı öğrenildi.

Kadın olarak 3 isimden biri

Ankara 2. bölgenin ilk sırasını alacak kadın aday ise netleşmedi. Kılıçdaroğlu'nun Şenal Sarıhan, Ayşe Sucu ve Seyhan Erdoğdu isimlerinden birini belirlemesi bekleniyor.

Şafak Pavey ikna edildi

İstanbul'da ise daha önceden aday olmayacağını açıklayan Şafak Pavey'in ikna edildiği ve İstanbul 1. bölge ilk sıra adaylığı için isminin yazıldığı gelen bilgiler arasında.

İstanbul 1. bölgedeki diğer isimler ise şöyle: Genel Sekreter Gürsel Tekin, Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve Merkez sağ kökenli İlhan Kesici.

Ermeni avukat Selina Özuzun Doğan İstanbul'da liste başı

Ermeni cemaatini temsilen Avukat Selina Özuzun Doğan'ın ilk sırada yer aldığı İstanbul 2. bölgede, Sezgin Tanrıkulu'nun 3, Sencer Ayata'nın 5'inci sırada olduğu belirtiliyor.

İstanbul 3. bölgenin ilk sırasında diğer bölgelerde olduğu gibi yine bir kadın adayın ismi var: Bihlun Tamaylıgil. Bölgenin 3. sırasında Erdoğan Toprak, 5. sırasında Engin Altay, 7. sırasında Murat Özçelik ve 9. sırasında partiye son kongrede katılan Mehmet Bekaroğlu'nun yer aldığı toplantıdan sızan bilgiler arasında.

CHP'nin kalesi İzmir'in 1. bölgesinde Sivas katliamında yaşamını yitiren şair Metin Altıok'un kızı Zeynep Altıok ilk sıraya ismini yazdırdı. Bölgede 3. sırada gazeteci Tuncay Özkan, 5. sırada roman cemaati temsilcisi Özcan Purçu'nun olduğu kaydedildi.

Kılıçdaroğlu'nun 2. sıradan aday olacağı İzmir 2. bölgenin ilk sırasındaki ismin Bilken Üniversitesi'nden ayrılıp son kongrede CHP'ye katılan ekonomist Selin Sayek Böke olması bekleniyor. 3. sırada ise eski DSP'li Zekeriya Temizel var.

İki eski genel yayın yönetmeni listede

CHP listelerinde gazeteci adaylar da yer aldı. Halen milletvekili olan gazeteci kökenli Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın yanı sıra İstanbul ikinci bölge yedinci sıradan Hürriyet gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu'nun listeye girdiği öğrenildi. Cumhuriyet gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Utku Çakırözer de CHP'den Eskişehir ikinci sırada yer aldı.

Önemli isimler liste dışı, ilk tepki Faik Tunay'dan

CHP'de bazı dikkat çekici isimler ise listede kendine yer bulamadı: Güldal Mumcu, Erdal Aksünger, Umut Oran, Aşkın Türeli... İstanbul milletvekili Faik Tunay da kontenjan listesinde yer almadı. Tunay, Twitter'dan aday listeye giremediğini duyurarak parti yönetimine tepkisini dile getirdi. Tunay, önümüzdeki günlerde bir basın toplantısıyla bazı gerçekleri kamuoyu ile paylaşacağını açıkladı.

Kılıçdaoğlu kesin listeyi 13.30'da açıklayacak

CHP lideri Kılıçdaroğlu kesin aday listesini saat 13.30'da CHP Genel Merkezi'nde düzenlenecek basın toplantısında açıklayacak.

Partilerin bugün saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kurulu'na aday listelerini göndermesi gerekiyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim