• BIST 8895.18
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

CHP'de isim isim gidecekler

CHP'de isim isim gidecekler
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MYK'da değişikliğe gideceğinin sinyalini verdi. Kılıçdaroğlu üyelere teşekkür ederken "Yeni çalışma grubu oluşturacağın"ifadesinde bulundu.


30 Mart’ta yapılan yerel seçimde beklediği oranın altında kalan CHP, Cumhurbaşkanlığı Seçimi öncesi yönetimde geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirecek. Bu çerçevede, bu hafta yönetim değişikliğine gidilecek. Cuma günü yeni yönetimin açıklanması bekleniyor.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dünkü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında iki yıldır birlikte çalıştığı arkadaşlarına, “Benden duyun” dedi ve hepsine teşekkür ederek, kadroda değişikliğe gideceğini açıkladı.

Vatan yazarı Murat Çelik bugünkü yazısında, Ankara kulislerine göre CHP'de kimlerin gidip kimlerin kalacağını ve gelecek yeni isimleri yazdı.

İşte Çelik'in o yazısı:

CHP’de MYK, toplam 18 kişiden oluşuyor. Genel Başkan ve Genel Sekreter’in yanı sıra 16 da genel başkan yardımcısı üye var.

MYK'NIN EN AZ YARISI YENİLENİYOR

Dün gün boyu kaynayan CHP kazanından, akşam saatlerinde netleşen bilgilere göre, MYK üyelerinden en az 8, en fazla 10 isim yenilenecek.

Elbette yeni kadroyu Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün ya da yarın yapacağı açıklama ile birlikte öğreneceğiz ama kulislerde yeni kadro hakkında kapsamlı bilgiler var.

Bu satırların kaleme alındığı dün akşam itibariyle, tablo “çok büyük olasılıkla” kaydı düşülerek şu şekilde ortaya çıktı.

080520140909311346651.jpg

KİMLER GİDİYOR?

Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil görevinden ayrılıyor. Yerine MYK üyelerinden Nihad Matkap‘ın getirileceği söyleniyor.

Genel Başkan Yardımcılığı görevine veda edecek isimler de şöyle sıralanıyor:

Sencer Ayata, Emrehan Halıcı, Adnan Keskin, Umut Oran, Bülent Tezcan, Perihan Sarı ve Yakup Akkaya. Bu 8 ismin yanı sıra, Haluk Koç ve Gökhan Günaydın‘ın da parti yönetimindeki koltuklarını devredebilecekleri konuşuluyor.

Değişecek üye sayısının en az 8, en fazla 10 olduğu bilgisi de bu iki ismin durumu hakkındaki belirsizlikten kaynaklanıyor.

KİMLER KALIYOR?

MYK’da görev yapmaya devam edecek isimler ise şunlar:

Nihat Matkap, yukarıda belirttiğim gibi, genel sekreterlik görevine kaydırılıyor.

Genel Başkan Yardımcıları’ndan Erdoğan Toprak, Gürsel Tekin, Şafak Pavey, Faruk Loğoğlu ve Faik Öztrak da koltuklarında kalıyorlar.

KADIN AĞIRLIKLI GENÇLEŞTİRME OPERASYONU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, MYK’yı yenileme niyetinde olduğu, parti içinde bir sır değil.

MYK’nın kadınlar ve gençlerin ağırlıklı olduğu bir yapıya bürünmesini isteyen Kılıçdaroğlu, zaten var olan bu niyetini, 30 Mart yerel seçimlerinde alınan sonucun ardından, şimdi icraata döküyor.

Parti yönetimi, iki yıllık mesainin sonunda bir yenilenme ihtiyacı doğmasının normal olduğu görüşünü savunuyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimler vitrinde gidilen bu değişikliğin, “30 Mart’ın faturası kesildi” şeklinde değerlendirilmemesini istese de sadece kamuoyunda değil, parti içinde de genel kabul bu yönde.

YENİ İSİMLER

Kılıçdaroğlu’nun CHP MYK’ya taze kan olarak getireceği isimler de yine “kuvvetle muhtemel” şu şekilde:

Burhan Şenatalar, Gaye Usluer, Bülent Kuşoğlu, İlhan Cihaner, Veli Ağababa, Candan Yüceer, Aytun Çıray, Sena Kaleli, Ekrem Kerem Oktay ve Oğuz Oyan.

Bu 10 ismin içinden en az 8’inin yeni genel başkan yardımcıları olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Belki 9, belki de tümünün...

ÖRGÜT KİME TESLİM EDİLECEK?

Yeni MYK ile ilgili en önemli soru da işte bu.

Parti yönetiminde hangi isim örgütten sorumlu olacak?

Kulislerde, Adnan Keskin’den boşalacak bu görev için öne çıkan isim, Gürsel Tekin.

Örgütten sorumlu genel başkan yardımcısının ilk icraatı da İstanbul ve Ankara il başkanlarını değiştirmek olacak gibi görünüyor.

Ankara konusunda henüz net bir isim konuşulmasa da, CHP İstanbul İl Başkanlığı için Çetin Soysal’ın adı geçiyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim