• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

CHP'de görev değişimi

CHP'de görev değişimi
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 35. Olağan Kongresi'nin ardından en yüksek oyla seçilen Cemal Canpolat, İstanbul il Başkanlığı görevini Murat Karayalçın'dan...

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 35. Olağan Kongresi'nin ardından en yüksek oyla seçilen Cemal Canpolat, İstanbul il Başkanlığı görevini Murat Karayalçın'dan devraldı. İstanbul İl Başkanlığı'nda yapılan devir teslim törenine partililer yoğun ilgi gösterdi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda bayrak değişimi gerçekleşti. Eski başkan Murat Karayalçın, 35. Olağan Kongre'de en yüksek oyu alarak seçilen yeni başkan Cemal Canpolat'a görevini devretti. Şişhane'deki CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda yapılan törene CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem ve çok sayıda partili katıldı.

Burada partililere seslenen eski başkan Karayalçın, "Burada benimle birlikte partimize İstanbul'dan hizmet vermek için görev yapmış İl Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım var. O arkadaşlarımla birlikte şimdi huzurlarınızda İl Başkanlığı görevini ve yönetim Kurulu üyeliği görevlerini sayın Başkanımıza ve yeni seçilen il yönetim kurulu üyesi kardeşlerimize devrediyoruz. Sayın başkanımıza ve göreve seçilen Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarıma huzurlarınızda başarı dileklerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Bu seçimin devredeninin, devralanının, kazananının ve kaybedeninin olmadığını belirten Karayalçın, "Biz hepimiz Cumhuriyet Halk Partili'yiz. Şimdi Cemal kardeşim görevi benden devralıyor, bayrağı benden devralıyor. İçtenlikle inanıyorum ki göreve gelmiş arkadaşlarıyla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağını bize göre daha ileri noktalara taşıyacaktır. Onda en ufak bir kuşkum yok." şeklinde konuştu.

Canpolat ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bundan sonra partinin sol yanı ağırlıklı mücadelenin temeli olacaktır. Yani bizim ağırlıklı olarak İstanbul'un arka yakasında oy oranımızın yüzde 10, yüzde 15 olduğu yakada mücadelemizi o alanda başlatacağız. Yani kısaca bugün ülkemizin içinde bulunduğu ve her dönemden fazla barışa ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde barış seslerini ısrarla kararlı bir şekilde söyleyeceğiz. Bu ülkenin bütünlüğü açısından, bu ülkede ayrıştıracak, ayrıştırmaya yol açacak hiçbir şeye müsaade etmeyeceğiz."

Konuşmaların ardından Karayalçın ve Canpolat, birbirlerine çiçek verdi. Canpolat, tebrikleri kabul etti.

CHP'de görev değişimi

CHP'de görev değişimi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim