• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C

CHP'de 38. Olağan Kurultayı başladı

CHP'de 38. Olağan Kurultayı başladı
CHP 38. Olağan Kurultayı başladı. 1368 kurultay delegesi, yeni genel başkanı belirlemek için bugün sandık başına gidecek. Divan başkanlığını Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı kurultayda başkanlık yarışı, Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel arasında geçecek.

CHP 38. Olağan Kurultayı, Ankara Spor Salonu'nda yapılıyor.

"İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı" sloganıyla yapılan kurultayda 1368 delege, yeni genel başkanı ve parti yönetimini belirleyecek.

Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu, şu sıralar kurultayda konuşma yapıyor. 

Genel başkan adaylarından Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel de kurultay salonuna geldi. 

5 İSİM ADAYLIK AÇIKLADI

Genel başkanlık için 5 isim adaylığını ilan etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, eski Parti Meclisi Üyesi Örsan Kunter Öymen ve eski milletvekili adayı Ünal Karahasan. Eski milletvekili İlhan Cihaner ise sabah saatlerinde adaylıktan çekildiğini açıkladı. 

68 İMZA ŞARTI

Genel başkanlık yarışında aday olabilmek için en az 68 delegenin imzası gerekiyor. Adayların seçilebilmesi için ilk turda 1367 delegenin 684'ünün oyunu alması gerekiyor.

Adaylardan biri ilk iki oylamada bu sayıya ulaşamazsa üçüncü oylamada en çok oy alan aday genel başkan seçilecek.

DELEGELERE SIKI MARKAJ

Kurultay öncesi her iki adayın da delegelerin desteğini almak için attıkları adımlar dikkati çekiyor. Bu kapsamda Özgür Özel, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile görüştü. Çelik, 185 İstanbul delegesinin Özel'i destekleyeceğini açıkladı.

Dün de CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol önderliğinde 55 il başkanı, kurultay delegelerini temsilen Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini deklarasyon yayımlayarak duyurdu.

PM SEÇİMİ YARIN

İki gün sürecek kurultayda bugün yapılacak başkanlık seçiminin ardından yarın parti meclisi (PM) seçimleri yapılacak. PM üyeliğine aday olabilmek için 10 delegenin imzası gerekiyor. Ayrıca kurultayda Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri de belirlenecek.

BLOK LİSTE VE FERMUAR

Kurultayda adaylar arasında uzlaşma sağlanması durumunda PM seçimlerinin "blok liste" ve "fermuar" yöntemiyle gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Blok listede uzlaşma olmaması durumunda her aday "anahtar listesi"ni açıklayarak çarşaf listeden kendisine yakın isimlerin PM'ye girmesini sağlamaya çalışacak.

CHP'de 60 kişilik PM, kurultay sonrası en yetkili kurul olarak görev yapıyor.

MYK üyeleri, PM içinden atanırken milletvekili ve belediye başkanları listeleri de yine PM tarafından onaylanıyor. (NTV)

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim