• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

CHP Milletvekili Sertel: Tire-Belevi yolu ölüm saçmaya devam ediyor

CHP Milletvekili Sertel: Tire-Belevi yolu ölüm saçmaya devam ediyor
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, yıllardır düzeltilmeyen 22 kilometrelik Tire-Belevi yolunun, ölüm saçmaya devam ettiğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, yıllardır düzeltilmeyen 22 kilometrelik Tire-Belevi yolunun, ölüm saçmaya devam ettiğini söyledi. Sertel, yaptığı açıklamada, "Meydana gelen çok sayıda ölümlü kaza nedeniyle Tireliler tarafından "Tirecelladı" olarak anılmaya başlanan yolda, dün bir vatandaşımız daha can verdi. Son üç yılda 50'ye yakın vatandaşımız, bu yolda kaza yaparak yaşamını yitirdi. Yolun yapılacağına dair Başbakan söz verdi, Binali Yıldırım söz verdi ama verilen sözler seçimden sonra unutuldu." dedi.

CHP Milletvekili Sertel, şunları kaydetti: "Tire-Belevi yolunu yaklaşık 15 gün önce Meclis'te dile getirmiş ve, "Biz Türkiye'nin her tarafında binlerce kilometre duble yollar yaptık, 20 kilometrelik Belevi bağlantısını mı yapmayacağız?" diyen Binali Yıldırım'a, iki yıl önce verdiği sözü hatırlatmıştım ama kendi çıkarlarından başka halkın menfaatini düşünmeyen bu iktidar, onlarca kişinin yaşamına malolan bu yolun yapımına kör, sağır, dilsiz kalıyor. 26 Ocak Salı günü, aynı yolda bir kaza daha meydana geldi ve Tire'de esnaf olan, evli ve iki çocuk babası Yusuf Duvarcı yaşamını yitirdi. Son üç yılda bu yolda kaza yaparak yaşamını yitirenlerin sayısının en az 50 olduğu belirtiliyor. Daha fazla kaza olmadan bu yolun yapımına başlanmalı."

'BAŞBAKAN DA SÖZ VERMİŞTİ'

AKP iktidarının, Tire'de yaşanan onlarca can ve mal kaybının sorumlusu olduğunu, İzmir ve ilçelerinden hizmeti esirgediğini iddia eden Atila Sertel, "Her seçim dönemi gündeme gelen ve yıllardır söz verilen yol bir türlü yapılamazken en son 1 Kasım seçimleri öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan da söz alındı. İktidarın en yetkili ismi, Ödemiş'te gerçekleştirilen mitingde, Tire–Belevi yolunu gördüğünü ve 2016 yılında duble yol olarak yapılacağını söylemişti. Seçim geçti, verilen sözler unutuldu. Unutulmayacak olan ise Tire-Belevi yolunun yıllardır can almaya devam ettiği ve buradaki kazada yaşamını yitirenlerdir. Bu yol yapılana kadar bu sorunu Meclis gündeminde tutmaya devam edeceğim." diye konuştu.

CHP Milletvekili Sertel: Tire-Belevi yolu ölüm saçmaya devam ediyor

CHP Milletvekili Sertel: Tire-Belevi yolu ölüm saçmaya devam ediyor

CHP Milletvekili Sertel: Tire-Belevi yolu ölüm saçmaya devam ediyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim