• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

CHP Milletvekili Sertel: Cek cak yapmayın, Alsancak Stadı'nı yapın

CHP Milletvekili Sertel: Cek cak yapmayın, Alsancak Stadı'nı yapın
İzmir'de Alsancak Stadı'nın yapımı konusunda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın, zaman zaman, "yapılacak edilecek" şeklinde açıklamalarda...

İzmir'de Alsancak Stadı'nın yapımı konusunda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın, zaman zaman, "yapılacak edilecek" şeklinde açıklamalarda bulunduğunu belirten CHP Milletvekili Atila Sertel, üzerinden iki yıl geçmesine rağmen bir arpa boyu yol alınamadığını söyledi. Bakan Kılıç'ın, Ocak 2015'te yaptığı incelemelerde, "Tribünler yıkılıp yeniden yapılsın. Stat yeni sezona yetişsin." dediğini hatırlatan Sertel, hangi sezona yetişeceğini sordu.

İhaleleri iptal edilen Göztepe ve Karşıyaka statları eleştiri malzemesi olurken yapımı için iki yıldır adım atılmayan Alsancak Stadı konusunda bakanlık tarafından tatmin edici bir açıklama yapılmadığını ve ortaya proje dahi koyulamadığını savunan CHP Milletvekili Sertel, şunları söyledi: "Her İzmirli için ayrı bir önemi ve hatırası olan Alsancak Stadı, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2014 Ağustos ayında maçlara kapatıldı ve ancak yedi ay sonra yıkılmaya başladı. Yıkım süreci bile çok yavaş işledi. Bugün gelinen noktada, Alsancak Stadı için iki yıldır bir çivi bile çakılmadı. Son aşamaya geldiği söylenen proje, halen daha ortada yok. İzmir için yapılan veya yapılacak olan diğer projeler gibi Alsancak Stadı'nın yapımı da kaplumbağa hızıyla ilerliyor ne yazık ki. Acaba İzmirli sporseverler, bu konuda da cezalandırılıyor mu? Sayın Bakan, zaman zaman açıklamalar yaparak, "Stat yapılacak, projesi bitecek, yeni sezona yetişecek." dedi ancak yıl 2016 oldu ve ortada, yıkılan stadın yarattığı boşluktan başka hiçbir şey yok."

CHP Milletvekili Atila Sertel, Alsancak Stadı'nın parti ayrımı gözetmeksizin bütün İzmirlilerin ortak isteği olduğunu belirterek, Bakan Kılıç'a, stadın yapımına bir gün dahi gecikmeden başlanması çağrısında bulundu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim