• BIST 9883.12
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

CHP Milletvekili Çıray: Hastane kuyrukları sabah namazında başlıyor

CHP Milletvekili Çıray: Hastane kuyrukları sabah namazında başlıyor
Sağlık Bakanlığı eski müsteşarlarından olan CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, özellikle üniversite hastanelerinde büyük yığılma olduğunu, kuyrukların...

Sağlık Bakanlığı eski müsteşarlarından olan CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, özellikle üniversite hastanelerinde büyük yığılma olduğunu, kuyrukların sabah namazında başladığını söyledi. Kendine gelen şikâyetler üzerine İzmir'deki sağlık merkezlerinde, bazı büyük hastanelerin acil servis ve polikliniklerinde incelemelerde bulunan Çıray, tespitlerini yazılı bir açıklamayla aktardı. Hastaların şikâyetlerinden bunaldığını, bir insan ve hekim olarak tablonun kendisini çok üzdüğünü anlattı.

'KAPATILAN SAĞLIK KURULUŞLARI NEDENİYLE ACİL SERVİSLERDE İZDİHAM'

CHP Milletvekili Çıray, "Özellikle üniversite hastanelerinde büyük yığılma olmuş. Gezdiğim hastanelerin birinde, 200 kişilik laboratuvar bekleme salonunda tahlil yaptırmak için bekleyenlerin sayısı bini geçmişti. Nefes darlığı çekenler fenalık geçiriyordu. Kapatılan bazı sağlık kuruluşlarının hastalarının da çevre hastanelere dağılması, acil servislerde izdiham yaratmış. Telefonla randevu almak paralı olduğu için maddi durumu bozuk olanlar, sabah namazında sıra almak için kuyruklar oluşturmuş. Aciller dışında ameliyat ve tetkikler için uzun sürelere randevu veriliyor. Hastalar perişan, sağlık personeli yılgın." dedi.

'DÖRT KİŞİLİK KOĞUŞLARDA ALTI HASTA YATIYOR'

Hükümetin, şehir hastanelerine kâr ettirmek için yeni sağlık kuruluşları yapmakta çok geciktiğini iddia eden CHP Milletvekili Aytun Çıray, şunları söyledi: "Dört kişilik koğuşları, çaresizlikten altı kişiye çıkaran hastane gördüm. Bu durum, hastalar açısından çok riskli. Hastane enfeksiyonlarında artışlar olmaya başlamış. Devlet hastanelerinde günlerce ameliyat sırası beklemek istemeyen hastalar ise gittikleri özel hastanelerde, inanılmaz katkı payıyla karşılaşıyorlar. Cepten sağlık harcamalarında yüzde 50 artış var. Bu konularda hükümeti hızla tedbir almaya davet ediyor, yeni sağlık kuruluşlarının acilen yapılmasını bekliyorum."

CHP Milletvekili Çıray: Hastane kuyrukları sabah namazında başlıyor

CHP Milletvekili Çıray: Hastane kuyrukları sabah namazında başlıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim