• BIST 9774.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

CHP Kayseri’de Kongre Heyecanı

CHP Kayseri’de Kongre Heyecanı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanlığı kongresi yoğun katılım ile başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanlığı kongresi yoğun katılım ile başladı. Kongrede 3 aday başkanlık için yarışırken, 18 de kurultay delegesi seçilecek.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapılan kongre saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra divanın oluşturulduğu kongrenin açılış konuşmasını yapan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP'nin kongreleriyle Türkiye'ye örnek olması gerektiğini söyleyerek, "Türkiye'ye demokrasiyi getiren Cumhuriyet Halk Partisi'nin kongreleriyle örnek olacağını Türkiye'ye örnek olacağını umut ediyorum. Ama şunu çok iyi bilmeliyiz ki, asıl süreç kongrelerden sonra başlayacak. Faşizme karşı hürriyet kavgası vermek zorundayız. Küslüklere, ayrılıklara, parti içi kavgalara ayıracak vaktimiz yok. Bu salondaki herkesin farkında olduğu bireysel hırsların, kişisel kavgaların, küçük siyasi hesapların Türkiye Cumhuriyeti'ne ihanet olduğunu herkes çok iyi bilmelidir" dedi. Kongrede Başkan Adayı olan Kemal Nakipoğlu, CHP'yi belli noktaya götürmek için çalışacaklarını ifade ederek, "Cumhuriyet Halk Partisi'nde yarış bugün 3 arkadaşla olacak. Bu yarış, partiyi bir yerlere yaşıma yarışıdır, birlik ve beraberlik yarışıdır. Sonuçta kimin kazandığı çok önemli değil. Birimiz kazanacağız ve bu görevi devralacağız. Cumhuriyet Halk Partisi'ni Kayseri'de belli noktaya, Türkiye'de de iktidara taşımak için gayret göstereceğiz" diye konuştu.

CHP İl Başkanı Mustafa Ayan yaptığı konuşmada partinin demokrasiye inanan bir parti olduğunu kaydederek, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak demokrasiye inanan bir partiyiz. dolayısıyla yapmış olduğumuz işlerin de demokrasiye uygun olması gerekir. Bu konuda delege arkadaşlarımı kutluyorum, çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Kongredeki bir diğer aday Feyzullah Keskin ise, diğer iki adaya teşekkür ederek, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin il başkanlığını yapmak, Kayseri gibi bir yerde siyaset yapmak zordur. O yüzden ben diğer iki adayı da kutluyorum. Yüreklerinden ve cesaretlerinden dolayı ikisini de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

421 delegenin oy kullanacağı kongrede 3 aday başkanlık için yarışırken 18 tane kurultay delegesi seçilecek.

CHP Kayseri’de Kongre Heyecanı

CHP Kayseri’de Kongre Heyecanı

CHP Kayseri’de Kongre Heyecanı

CHP Kayseri’de Kongre Heyecanı

CHP Kayseri’de Kongre Heyecanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim