• BIST 9918.55
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

CHP İzmir İl Başkanı Yüksel: Topu taca atmayın, sözünüzü tutun

CHP İzmir İl Başkanı Yüksel: Topu taca atmayın, sözünüzü tutun
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, AKP'lilerin İzmir İl Danışma Meclisi'nde partisini hedef alan açıklamalarına cevap verdi.

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, AKP'lilerin İzmir İl Danışma Meclisi'nde partisini hedef alan açıklamalarına cevap verdi. AKP'nin topu taca atmaya çalıştığını söyleyen Yüksel, "AKP'lilerin, kendi parti içindeki sorunlarını, partililerinin başkahramanı olduğu 17-25 Aralık yolsuzluklarını konuşamayacakları için, bunu konuşmaktan ödleri patladığı için bizim kongremizde yaşananları kendilerine malzeme yapmaya çalışmalarını anlıyor, ancak önemsemiyoruz." dedi.

AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve bazı milletvekillerinden CHP'ye yönelik suçlamalara cevap veren Yüksel, şunları söyledi: "AKP İzmir İl Başkanı Sayın Bülent Delican, bizim davetimizi ya yanlış anlamış ya da olayı çarpıtmaya çalışıyor gözüküyor. Biz kendisine verdiği bir sözü hatırlattık ve bu sözün gereğini yapmasını söyledik. Bu konuyu, bizi suçlayarak veya Kemalpaşa'daki milyonlarca lira değerindeki satışı küçümsemeye çalışarak kapatamaz. Topu taca atmasın, sözlerini tutsunlar. AKP'lilerin kendi aralarında toplanıp birbirlerini alkışladığı toplantılardaki süslü sözler İzmirlileri ilgilendirmiyor. İzmir, sonuca bakıyor. Şimdi merakla bekliyoruz, Sayın AKP İl Başkanı verdiği sözü tutacak mı, yoksa siyaset yaptığı kentteki insanları ve Kemalpaşalıları hiçe sayarak, köy mallarının satışına göz mü yumacak?"

'TİRE'DE MALLARI SATTIRMADIK'

Tire ve Seferihisar belediyeleri ile ilgili suçlamaları "komik ve yersiz" olarak değerlendiren Alaattin Yüksel, "Tüm İzmir'in bildiği gibi Tire Belediyemiz'in satışa çıkardığı mal, Gökçen belde belediyesinden kalan bir maldı. Köy malı değildi yani, zaten partimizin girişimleriyle o malın da satışı geri çekildi. Seferihisar'daki mallar da köylünün değil, belediyenin başka kurumlara tahsis ettiği mallardı. O mallar da bugün AKP'li olan, bir önceki belediye başkanının bıraktığı borçları kapatmak için elden çıkarılmıştır. Tire'de olduğu gibi eğer yanlış bir iş yapılmışsa kendimiz parti olarak bu yanlışı görüp düzeltebiliyoruz. AKP gibi yanlışı kapatmaya çalışıp savunmuyoruz. Farkımız bu." dedi.

'HİZMETLERİMİZİ KENDİ BÜROKRATLARINA SORSUNLAR'

CH İl Başkanı Yüksel, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz gerçeğiz. İlkemiz, yolumuz, İzmir'e hizmet için yaptıklarımız ortada. Bize İzmir'e yaptığımız hizmetleri soranlara açık davetimizdir. Gelsinler, Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin çoğu ödüllü ve tescilli hizmetlerini gezdirelim ama bize birkaç günden fazla zaman ayırmaları gerek, zira yapılan hizmetler öyle birkaç günde gezilmeyecek kadar çok. Yok "gelmeyiz" diyorlarsa kendi bürokratlarına, Milli Eğitim müdürlerine, il müftülerine de sorabilirler, çünkü okullara, ibadethanelere kendi hükümetlerinin yapması gereken yardım ve hizmetleri de CHP'li yerel yönetimlerimiz yapıyor. Kaldı ki dünyanın saygın ve bağımsız kuruluşlarının yaptığı değerlendirmelerde İzmir, dünyanın en yaşanılabilir ve en sağlıklı kalkınan kentleri arasında gösterilmiştir. AKP'nin bakan ama görmeyen, duyan ama sağır olan politika anlayışı bu örneklerden tatmin olur mu bilinmez. Bizim derdimiz AKP'ye değil, İzmir halkına kendimizi anlatmak ve hizmet etmektir. AKP'nin kısır politik döngüsü ve İzmir'e ön yargılı bakışı bizi ilgilendirmiyor."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim