• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

CHP İl Başkanına Ziyaretler Sürüyor

CHP İl Başkanına Ziyaretler Sürüyor
Düzce'de geçtiğimiz hafta saldırıya uğrayan CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan'a "Geçmiş olsun" ziyaretleri sürüyor.

Düzce'de geçtiğimiz hafta saldırıya uğrayan CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan'a "Geçmiş olsun" ziyaretleri sürüyor.

CHP Meclis Üyesi ve 23. Dönem Ankara Milletvekili Hakkı Süha Okay beraberinde Yüksek Disiplin Kurulu'nun Başkan Yardımcısı Selahattin Emre, Kurul Üyesi Sezgin Kaya, Zonguldak eski Milletvekili Ali Koçal ve Bursa Milletvekili Abdullah Özer ile birlikte Düzce İl Teşkilatını ziyaret etti. İl Başkanı Zekeriya Tozan'a geçmiş olsun dileklerini ileten Okay ve CHP heyeti sürecin takipçisi olacaklarına dikkat çektiler.

TOZAN SALDIRIYI ANLATTI

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan TBMM'de de tartışılan saldırı olayı ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Tozan, "HES Eylemine katıldım ve burada ki konuşmamda parti olarak arkalarında olduğumuzu ve Ankara boyutunda yardım edeceğimizi söyledim. Bir başka arkadaşımız ben konuşma yaparken bu iki şahsın arkamdan hakaret ve küfürlü bir konuşma yaptıklarına şahit olmuş. Dönüşte aynı şahıs tarafından takip edildim. Evime dönerken adliyenin karşısında önce yavaşça arkadan arabama çarpmak sureti ile beni durdurdular. Basit bir trafik kazası gibi. Sonra sen vatan hainisin diye saldırdılar. Bu organize bir eylemdir. Daha sonra ilgililerden birisi bunu videoya çekip ve benim üzerimden tüm CHP'ye, tüm Türkiye'deki il başkanlarına bir tehdit mesajı verdi. Süreci olayın adil boyutu ve taziyeler takip etti" dedi.

"İSTİFA EDERİM"

Grup toplantısında ortaya atılan iddialara da cevap veren Tozan kendisinin AK Parti ile hiç bir bağının olmadığının aksinin ispat edilmesi halinde il başkanlığından istifa edeceğini belirterek "Dün yapılan grup toplantılarında milletvekilleri konuşurken, olay çok çirkin bir boyuta geldi. Biz sıradan insanlar değiliz. Biz bir siyasi partinin il başkanlığını yapıyoruz. Ben burada Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu temsil ediyorum. Bize yapılan bu saldırı, CHP'nin her birimine yapılan saldırıdır. Ama olay öyle bir noktaya geldi ki AK Parti'nin belediye meclisine üyeliğim varmış, şahıslardan birisi CHP üyesiymiş, birisi DSP üyesiymiş. Partinin iç sorunuymuş. 2004 yılında AK Parti'ye belediye meclis üyeliği konusunda benim şahsen hiçbir müracaatım olmamıştır. Ben AK Parti'nin hiçbir belgesine imza atmadım. Düzce Belediye Başkanı Sayın Mehmet Keleş, üniversiteden iki yıllık ev arkadaşımdır. Düzce'de kimseyi tanımadığını ifade ederek ilk belediye başkanlığı döneminde bana belediye başkan yardımcılığı teklif ederek benim müracaatımla ilgili evrakları bilgim haricinde almış, ismimi taslak listeye yazdırmış, olay basına düştükten sonra benim isteğimle başvuruyu geri çekilmiştir. AK Parti İl Yönetimi benim bir tane imzalı evrakımı ortaya çıkarsın, bugün il başkanlığından istifa edip siyaseti bırakıyorum" diye konuştu.

TOZAN İDDİALARI CEVAPLARI

Tozan saldırganlardan bir tanesinin CHP üyesi olduğu iddiasını da değerlendirerek "Saldırganlardan bir tanesi 2009'da CHP'nin üyesidir. Ben 2005 yılından beri bu partinin içindeyim. İlgili kişiyi hiçbir şekilde tanımıyorum. Kağıt üzerinde bir üyedir. Daha sonra ki dönemde yüz kızartıcı suç işlediği için ihraç edilmiştir. Partide hiçbir etkinliğinde yoktur. Bugün parti mesaj atılmadığı için mesaj sisteminde kayıtlı değildir. O ilgili kişinin CHP'den herhangi bir şekilde bilgi alması mümkün değildir. Diğer kişinin DSP'li olması bizi bağlamıyor. Bize yapılan organize bir saldırı var" şeklinde konuştu.

"GEÇMİŞ OLSUN MESAJLARINI YOK SAYIYORUM"

AK Parti'den kendisine gelen geçmiş olsun mesajlarını yok hükmünde saydığını söyleyen Tozan şöyle devam etti: "Farklı bir gelişme daha var. Beni AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü arıyor. AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir arıyor, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş arıyor ama her nedense bana saldıranların hastanede ki yasal prosedür sırasında bir milletvekilinin orada olduğu söyleniyor. Buna bir açıklama istiyorum. İkinci bir olay bana "geçmiş olsun" diyen AK Parti yönetimi, milletvekillerine biz teşekkür ederken, sonra bir bakıyoruz bu ilgili kişilerin salınmasıyla ilgili dilekçede Avukat olarak şu anda AK Parti İl Yönetiminde bulunan mevcut yöneticinin imzası var. Bu nasıl bir çelişkidir. Bu nasıl bir ilişkidir. AK Parti'den bana gelen şu ana kadar olan geçmiş olsun mesajları yok hükmündedir. Kabul etmiyorum."

Zekeriya Tozan yasal zeminde mücadelesini sürdüreceğine işaret ederek "Şunu herkes bilsin, biz görevimizin başındayız, kaldığımız yerden devam edeceğiz. Düzce ilinde neler eksik kalmışsa söyleyeceğiz. Yanlış ne yapıldıysa mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu ana kadar yapılan hukuk dışı eylemlerin tamamı yargıya taşınmaya devam edecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Biz siyaseti bugüne kadar adabımızla, terbiyemizle, efendiliğimizle yaptık. Bundan sonra da yasalar çerçevesinde yapmaya devam edeceğiz. Amacımız Düzce'yi daha yaşanır kent haline getirmektir. Çocuklarımıza düzgün bir Düzce bırakmaktır" dedi.

SALDIRI CHP'YE YAPILMIŞTIR

Parti Meclis Üyesi Hakkı Süha Okay saldırının CHP'nin kurumsal kimliğine yapıldığını kaydederek "İl Başkanlarının işi zordur. Zekeriya kardeşim, geçmişte birlikte siyaset yaptığımız çok naif, zarif, beyefendi ve böylesi bir saldırıyı hiçbir şekilde hak etmeyecek isimdir. Ancak bu saldırı Zekeriya Tozan'ın şahsına yapılan bir saldırı değildir. Bu saldırı CHP'nin kurumsal kimliğine yapılan bir saldırıdır. Bunun sıradan bir darp olayı olarak kapatılmaya çalışılması, açıkçası bir aymazlıktır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim