• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

CHP İl Başkanı Yüksel: Bakanlıklara bağlı birimler sopa gibi kullanılıyor

CHP İl Başkanı Yüksel: Bakanlıklara bağlı birimler sopa gibi kullanılıyor
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, "İzmir'deki başarımızı Türkiye'ye taşıyacağız." dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, "İzmir'deki başarımızı Türkiye'ye taşıyacağız." dedi. Cihan Haber Ajansı (CİHAN)'na özel açıklamalarda bulunan Yüksel, iş dünyasından medyaya ve sivil toplum kuruluşlarına kadar hemen her alanda büyük baskı yaşandığını söyleyerek, "Bakanlıklara bağlı birimler sopa gibi kullanılıyor." dedi.

Baskılara karşı çıkan insanlara karşı bakanlıkların ve yerel müdürlüklerinin sopa gibi kullanıldığını ileri süren CH İl Başkanı Yüksel, "Bütün bunlara karşı çıktığı için bir şekilde bir yerde duyulduğu zaman, bir bakıyorsunuz iktidarın yereldeki uzantıları, onu buradaki yerel maliyeyle, Rekabet Kurumu'yla her alanda cezalandırmaya yönelik çok yaygın, Türkiye genelinde uygulama var. Bakanlıkların il, ilçe teşkilatları bir sopa gibi kullanılıyor. Bakanlıklar daha il düzeyinde cezalandırmalarda, mesela İzmir'in projelerinin engellenmesi konusunda. Bakanlıklar İzmir'e hizmet etme anlayışıyla değil, "İzmir'e yapılacak hizmetleri nasıl engelleriz?" diye çalışıyorlar. Bu il düzeyinde ama bunun alt düzeyindeki, buradaki bölge müdürleri düzeyine indiğinizde, bölge müdürleri de bu sefer, "Burada yaşayan halkı, iş yapan insanları nasıl cezalandırırız?" anlayışında. Emniyet müdürlüğü, valilik; İzmir'in örneğin Özel İdare mallarının dağıtımı konusunda İzmir Valisi'nin tavrı. Yargı karar veriyor, "Bu..." diyor, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nindir, yörel yönetimindir, bu ilçe belediyesinindir." ama yargı kararına uymuyor. Tekrar bakıyorsunuz, vali o mülkü verebiliyor. Emniyet müdürüyle birlikte sokaktaki hiçbir demokratik hakkını kullandırmıyor insanların. O alanda çok büyük, yoğun bir baskı var." dedi.

Türkiye böyle bir süreci yaşarken İzmir'de yakaladıkları başarıyı ülke geneline taşıma gibi bir misyonları olduğunu söyleyen Alaattin Yüksel, "Amacımız, partimizi iktidara taşımak. 2019 seçimlerini beklemiyoruz. Bence şu anda bu hükümet Türkiye'yi taşıyamıyor ve Türkiye'yi, eğer bu hükümet devam ederse hayatın her alanında çok büyük zorluklar bekliyor. Çok riskli bir dönem. Bunca şey yaşanırken ülkenin bir numaralı koltuğunda oturanın tek derdi var, o başkanlık koltuğu. Muhtemelen AKP'nin yönetimi de, AKP'liler de bundan büyük ölçüde rahatsız ama onlar seslerini çıkaramıyorlar. Öyle görünüyor. Bu görev bize düşüyor." dedi.

'TÜRKİYE OLAĞANÜSTÜ BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR'

Türkiye'nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini belirten Yüksel, "Her alanda, medyanın, iş dünyasının, STK'ların üzerindeki baskıların en yoğun olduğu bir dönemde yaşıyoruz. İşsizliğin, yoksulluğun zirve yaptığı bir dönemi Türkiye yaşıyor. Terör, AKP iktidara geldiğinde sıfır düzeyindeyken AKP bunu bir barışa dönüştürememiş. Son derece uygun bir ortam varken bunu dönüştürememiş ve AKP iktidarı döneminde giderek yükselen ve şimdi de her an bir iç savaşa dönüşme riski taşıyan bir dönemi yaşıyoruz. Coğrafyamızda Ortadoğu cehenneme dönüşmüş. Bu Ortadoğu cehennemi, kapıları açmışız, bizi de içine çeken, hattâ dünyayı saran bir terör ortamına dönüşmüş. Bizim bu yanlış dış politikalarımız nedeniyle komşularımızdan bazı ülkelerle savaşın eşiğine gelmiş olmamız, Suriye'ye girme senaryolarının konuşulduğu bir dönemde Türkiye. İnsanlarımız büyük bir umutsuzluk içinde. Bunu aşmanın, bunu anlatmanın yolu bizden, ana muhalefet partisinden geçiyor. Bizim tarihsel bir görevimiz var." dedi.

'GAZETECİLİĞİMİZ TUTUKLU, HALKIN HABER ALMA HAKKI TUTUKLU'

Tutuklu gazeteciler konusuna da değinen CHP İl Başkanı Yüksel, "Gazeteciliğimiz tutuklu, haber tutuklu, halkın haber alma hakkı tutuklu. Hükümet, kendi ayıplarını haberleştirenleri hiç acımasız bir şekilde, yargıya talimat vererek tutuklatıyor. Kendisi çok önceden ipucunu vermişti, "Bitaraf olan, bertaraf olur" anlayışıyla. Yani, "Benim gibi düşünmeyene yaşam hakkı yok." Demokratik açıdan Türkiye nefes alamaz durumda." dedi.

'İZMİR'DEKİ BAŞARIMIZI TÜRKİYE'YE TAŞIYACAĞIZ'

İzmir'de ilk kez il başkanı olduğu 2001 döneminde CHP'nin oyunun, hem ülke genelinde hem de İzmir'de yüzde 9.5 seviyesinde olduğunu dile getiren Yüksel, "İlk seçimde, 2002 genel seçimlerinde oyumuzu İzmir'de yüzde 35'e taşıdık. O tarihten sonra gelen arkadaşlar da yine ekipleriyle birlikte yüzde 45'lere bu oy oranını İzmir'de taşıdılar. İzmir'de uzun zamandır iktidarız. Her seçim sonuçlarını dinlerken İzmir sonuçları gelir seviniriz, Türkiye sonuçları gelince üzülürüz. İzmir'deki bu başarımızı ülke geneline taşıyacağız." diye konuştu.

CHP İl Başkanı Yüksel: Bakanlıklara bağlı birimler sopa gibi kullanılıyor

CHP İl Başkanı Yüksel: Bakanlıklara bağlı birimler sopa gibi kullanılıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim