• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

CHP İl Başkanı Kiraz, 35. Olağan Büyük Kurultay Hakkında Konuştu

CHP İl Başkanı Kiraz, 35. Olağan Büyük Kurultay Hakkında Konuştu
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 35. Olağan Büyük Kurultayı değerlendirdi.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 35. Olağan Büyük Kurultayı değerlendirdi. Kiraz, "Kurultayımız, gerçekten şu an Türkiye'nin ihtiyacı olan demokrasi, değişim ve kardeşlik nüansıyla gerçekleşti" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, hafta sonu yapılan 35. Olağan Büyük Kurultayı'nı değerlendirdi. Kurultayın bir demokrasi şöleni havasında geçtiğini ifade eden Başkan Kiraz, tüm siyasi partilere de örnek olabilecek bir kurultay gerçekleştirdiklerini kaydetti. Kiraz, "Hafta sonu 35. Olağan Büyük Kurultayımızı gerçekleştirdik. Tabi Olağan Büyük Kurultayımız, gerçekten şu an Türkiye'nin ihtiyacı olan demokrasi, değişim ve kardeşlik nüansıyla gerçekleşti. Dolayısıyla Türkiye'nin en önemli problemleri de gündeme gelmiş oldu. Kurultayın en önemli özelliklerinden birisi de demokrasinin bütün kuralları sonuna kadar işletildi. 462 kişi parti meclisine girmek için birbiriyle kaynaştı ve bir mücadele verdi. Dolayısıyla bir yarış gerçekleşti, bir demokrasi şöleni gerçekleşti. Delegelerimiz de özgürce tercihlerini kullandılar ve heyecan, coşku üst seviyelerdeydi. Bütün partilere bu anlamda örnek olabilecek kurultay gerçekleştirildi. Ülkeye demokrasi getiren bir parti olarak hem kendi içimizde hem ülkede demokrasiyi geliştirme çabası içindeyiz. Bu kurultay Malatya için de ayrı bir önem ifade ediyor. Hem parti meclisine giren Malatyalı sayısı bakımından hem de Malatya Milletvekili Veli Ağbaba daha önceki kurultayda 11. sıradan parti meclisine girmişti bu kurultayda 6. sıradan parti meclisine girerek bize bir onur yaşattı" şeklinde konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "Genel başkan bozuntusu" sözlerine de cevap veren Kiraz, "Kurultaydaki bazı gerçekler, AK PARTİ milletvekillerinin zoruna gitmiş olacak ki çeşitli açıklamalar yaptılar. Yağcılıkta sınır tanımayan, sürekli bu konuda birbirleriyle yarışan AK Parti milletvekillerinden birisi sadece birilerine iyi görünmek için haddini de aşarak, Genel Başkanımıza laf etmiştir. Bu lafıyla asıl milletvekili bozuntusunun kendisi olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bir diğeri de "tarihine baksınlar, aynaya baksınlar" sözleri. Biz tarihimize baktığımızda Cumhuriyetimizi kuranları, devrimleri gerçekleştirenleri Mustafa Kemal Atatürk'ü görüyoruz. Demokrasiyi bu ülkeye getiren İsmet İnönü'yü görüyoruz. Demokrasi ve özgürlük için bedel ödeyenleri görüyoruz, dürüst liderleri, çocukları siyasetle zenginleşmemiş siyasetçileri görüyoruz. Peki, AK Parti ve AK Parti'de siyaset yapanlar aynaya baktığınızda yüzünüz kızarmıyor mu? Cumhuriyet Halk Partisi olarak kurultayımızı geride bırakırken bu ülkede dürüst siyasetin ve demokrasiyi anlayışının hakim olması için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim