• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

CHP İl Başkanı Barut: AKP iktidarıyla Adana’ya darbe üzerine darbe vuruldu

CHP İl Başkanı Barut: AKP iktidarıyla Adana’ya darbe üzerine darbe vuruldu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Adana'nın AK Parti iktidarı döneminde geldiği durumun Türkiye İstatistik Kurumu verileriyle...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Adana'nın AK Parti iktidarı döneminde geldiği durumun Türkiye İstatistik Kurumu verileriyle bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. TÜİK'in İllerde Yaşam Endeksi araştırmasında Adana'nın 61'inci sırada olduğuna dikkati çeken Barut, "Adana, AKP iktidarı döneminde adeta bilinçli olarak görmezden gelinmiş, Adana'nın stratejik önemi ve konumu ortadan kaldırılmaya çalışılmıştır. AKP'nin 13 yıllık iktidarında sürekli gerileyen, kamu yatırımlarından hak ettiği payı alamayan, işsizlik oranında sürekli şampiyonluğa oynayan Adana, bugün eski günlerini mumla arar hale gelmiştir. Yaşanmaz hale getirilen Adana'nın yerelde ve genelde sosyal demokrat bir iktidara ihtiyacı vardır." dedi.

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut yaptığı yazılı açıklamada, zenginliğiyle geçmişte Türk filmlerine konu olan Adana'dan bugün eser kalmadığını kaydetti. Adana'nın Cumhuriyet tarihi boyunca ülke ekonomisini besleyen bir kent olduğunu ifade eden Barut, verimli tarım toprakları ve köklü sanayi geçmişiyle ülkenin dört bir yanından yıllar boyunca yoksul insanların iş-aş umuduyla göç ettiği Adana'nın, AK Parti iktidarıyla birlikte yoksullaşmaya başladığını, üretimden uzaklaştığını ve beyin göçü verir hale geldiğini aktardı. Adana'nın yaşanabilir bir kent olmaktan çıktığını ifade eden Barut, şehrin bu hale gelmesinde en büyük payın AK Parti iktidarının olduğunu dile getirdi. Barut, TÜİK verilerinin Adana'nın dibe vuruşunu resmi olarak tescillediğini vurguladı.

TÜİK verilerine göre Adana'nın durumunun iç açıcı olmadığını kaydeden Barut, Adana'nın sağlıkta 66'ıncı, eğitimde 63'üncü, güvenlikte 78'inci, yaşam memnuniyetinde 70'inci, sosyal yaşamda 54'üncü, genel yaşam endeksinde ise 81 şehir arasından 61'inci sırada yer aldığına dikkat çekti. TÜİK tarafından ilk kez yapılan araştırmanın AK Parti iktidarı için resmi bir itiraf niteliğinde olduğunun altını çizen Barut, AK Parti döneminde Adana'nın kamu yatırımlarından hak ettiği payı alamadığını, işsizlik sorununun çözümü için bir adımın atılmadığını, yoksullaştırılan halkın işsizlikle boğuştuğunu ifade etti.

TARIM BİTME NOKTASINDA, SANAYİ CAN ÇEKİŞİYOR

Geçmişte tarımın ve sanayinin başkenti olarak kabul edilen Adana'da tarımın neredeyse bitme noktasına geldiğine işaret eden Barut, kentte yıllar boyunca binlerce kişiye istihdam sağlayan fabrikaların teker teker kapandığını, uygulanan yanlış teşvik politikaları nedeniyle yatırımcıların Adana'dan kaçtığını, sanayinin ise adeta can çekişir hale geldiğini vurguladı.

Adana'nın artık yoksul bir kent olduğunu belirten Barut, "Ne yazık ki bugün Adana, eski günlerini mumla arar durumdadır. Adana bugün AKP iktidarının uygulamaları nedeniyle yaşanabilir bir kent olmaktan çıkmış, çağa ayak uyduramayan, yaşamın her alanında sürekli gerileyen bir kent haline gelmiştir." diye konuştu.

AKP, ADANA'YI CEZALANDIRIYOR

Adana'nın jeopolitik açıdan stratejik bir konuma sahip olduğunu anımsatan Barut, dünyanın Ortadoğu'ya açılan penceresi konumuna karşın kentin gerekli ilgiyi göremediğini vurguladı. Türkiye'nin Rotterdam'ı olacağı belirtilerek yıllar önce Enerji İhtisas Sanayi Bölgesi ilan edilen Ceyhan-Yumurtalık bölgesine bir tek çivi dahi çakılmadığını ifade eden Barut, iktidarın izlediği dış politika nedeniyle de bölgenin geleceğinin de tehdit altında olduğunu söyledi. Adana'da bölge müdürlüğü bulunan kamu kurumlarının teker teker başka illere taşındığını dile getiren Barut, TRT Radyosunun Mersin'e taşındığını, Mersin'de yapımına başlanan Bölgesel Havalimanının yine Adana'ya vurulan ağır bir darbe olduğunu kaydetti. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından söz verilmesine karşın Adana Metrosu'nun Ulaştırma Bakanlığı'na devrinin ise gerçekleşmediğini hatırlatan Barut, "Bugün Adana'da her çocuk, adına metro denilen raylı sistem nedeniyle borçlu doğuyor. Yakın zamanda Bakanlar Kurulu kararıyla AKP'li Ankara, İstanbul ve Antalya Büyükşehir belediyelerinin raylı sistem projeleri Ulaştırma Bakanlığı tarafından üstlenilirken Adana yine görmezden gelindi. Bugüne kadar Adana'ya kör bakan AKP iktidarı Adana Büyükşehir Belediyesi'ni kazanamadığı için Adana'yı cezalandırıyor" şeklinde konuştu.

ADANA'NIN ADI TURİZMDE DE YOK

Bir sahil, tarih ve kültür kenti olan Adana'nın geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını anımsatan Barut, Adana'nın Turizm Bakanı Ömer Çelik döneminde de gerekli ilgili görmediğinin altını çizdi. 2006 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girerek Turizm Teşvik Bölgesi ilan edilen Yumurtalık-Karataş sahillerine de çivi çakılmadığını ifade eden Barut, "Adana'nın en büyük talihsizliği AKP iktidarıdır" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim