• BIST 9889.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

CHP Erzurum İl Teşkilatı terörü kınadı

CHP Erzurum İl Teşkilatı terörü kınadı
CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, Yakutiye İlçe Başkanı Erturan Alagöz ve Palandöken İlçe Başkanı Abdullah Yalçın ile birlikte düzenledikleri...

CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, Yakutiye İlçe Başkanı Erturan Alagöz ve Palandöken İlçe Başkanı Abdullah Yalçın ile birlikte düzenledikleri ortak basın toplantısında, Ankara ve Diyarbakır'da meydana gelen terör saldırılarını kınadı.

CHP İl Başkanı Kızıloğlu, Ankara'da 28 şehit ve 61 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı kınadıklarını söyledi. Kızıloğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını hedef alan kanlı saldırının amacına ulaşamayacağını ifade ederek, terör üzerinden siyaset yapanları kınadıklarını belirtti. Hain saldırılarda şehit olanlara rahmet, yaralılara acil şifalar dilediklerini dile getiren Kızıloğlu, şunları kaydetti: "Ankara'da görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına ve Diyarbakır da askeri arac yönelik gerçekleşen terör saldırısını lanetliyorum. Türkiye Cumhuriyetinin ve tüm vatandaşlarımızın bu hain saldırıyla ulaşılmak istenen hedefin karşısında kararlılıkla duracağına inanıyorum.

Cumhuriyetin başkenti Ankara'nın merkezinde gerçekleşen terör saldırısının, tüm detaylarıyla aydınlatılması konusunda, kurumların üstlerine düşen görevi titizlikle yerine getireceklerine inanıyorum. Alçak saldırılarda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personeline ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına sabır diliyorum. Terör örgütünün Ankara'da ve Diyarbakır'daki hain saldırı sonucu şehit düşen askerlerimize ve vatandaşlarımıza ve ülkemize yönelik terör eylemleri gerçekleştirenleri, terörü destekleyenleri, terör üzerinden siyaset yapanları kınıyor ve lanetliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Yüce Rabb'im bu milletin yar ve yardımcısı olsun. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bu şartlar altında her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ve sağduyuya ihtiyaç duyuyoruz."

CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, son aylarda yaşanan terörist saldırılarda ölen sivil vatandaş sayısının net olarak bilinmediğini de sözlerine ekleyerek, şu ifadeler kullandı: "Yaşanan terör olaylarında sayısını bile net olarak bilmediğimiz onlarca vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. CHP Erzurum İl örgütü adına şehitlerimize birkez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Kirli ve karanlık ellerin yanı sıra başkanlık sistemi arzusu ile ülkede bir kaos ortamı yaratılmaya çalışılıyor. Türkiye zor ve sıkıntılı bir süreçten geçiyor karanlık ellerin emellerine ulaşmaması, toplumsal barışın sağlanması için her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ve sağduyuya ihtiyacımız var. 6 bin yıllık devlet kültüründen gelen, bin 600 yıl Anadolu'da kardeşçe yaşayan bu millet haçlılara, onun devamı olan emperyalizme ve onların kirli emellerine müsaade etmemiş, bundan sonrada kirli oyunlara ve onun aktörlerine 1919'da olduğu gibi bugün de müsaade etmeyecektir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim