• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Che Guevara'yı canlandıran aktör konuştu

Che Guevara'yı canlandıran aktör konuştu
Daha önce Che Guevara'yı da canlandıran Meksikalı aktör Gael Garcia Bernal, yeni filmi Rosewater'ın gösterime girmesi sebebiyle verdiği röportajda, Meksika'da yaşanan gelişmeler hakkında konuştu.

Daha önce Motorsiklet Günlükleri filminde Che Guevara'yı canlandıran Meksikalı aktör Gael Garcia Bernal, yeni filmi Rosewater ile sinema izleyicisinin karşısına çıkıyor. Rosewater, Maziar Bahari isimli İran asıllı Kanadalı gazetecinin hayatını konu alıyor. Bahari, İran'da muhabirlik yaptığı dönemde ABD ajanı olma suçlamasıyla karşılaşmış, 100 gün boyunca hücrede tutulmuş ve işkence görmüştü.

Gael Garcia Bernal, filmi şu cümlelerle tanıtıyor:

"Film, dünyadaki güç savaşlarını, gazetecilerin tüm dünyada yargılanmalarını, sistematik olarak insanlar işkence görmesini konu alıyor. Yani film sadece Maziar'ın başından geçenleri anlatmıyor."

Garcia Bernal'in oynamayı tercih ettiği filmler genellikle sosyal konular üzerine yoğunlaşıyor. Bernal geçtiğimiz günlerde New York'da Meksika'da kaybolan öğrenciler için bir protestoya da katılmıştı.

Garcia Bernal, ünlü olmasıyla sosyal konulara dikkat çekmesi arasında bir bağlantının bulunmadığını söylüyor. "Bazı şeyleri ayırmamızda yarar var" diyen Bernal, "Meksika'da olanlar her hangi bir filmden ya da röportajdan daha önemlidir. Yaptığımız her hangi bir şeyden daha önemlidir. Önemli olan, protestolara katılanların sesinin duyulmasıdır. Ben bu toplumun sadece bir parçasıyım. Yani ünlü olmamın bununla bir ilgisi yok. Mikrofonun açık olması ve bir şeyler söyleyebiliyor olmam söylediğim şeyin daha güçlü olacağını kanıtlamıyor. Hayır, ben bir toplumun parçasıyım. Ortaya çıkan üzüntünün bir parçasıyım. Bardak yıllar önce taşmıştı ve şu an ülkem yıkıma doğru ilerliyor. Bazı şeyleri değiştirmek bizim gölrevimizdir ve halka ihtiyacımız var. Bu adaletsizliği ve sistematik çürümeyi Meksika'da ve diğer ülkelerde, biz durduracağız" ifadelerini kullanıyor.

Kaynak: Sol

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim