• BIST 9889.76
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Cezayir 32 yıl öncesinin rövanşını almak istiyor

Cezayir 32 yıl öncesinin rövanşını almak istiyor
Cezayir ve Almanya bu akşam saat 19:00'da Porto Alegrede karşı karşıya gelecekler.32 yıl aradan sonra ikinci tura çıkan Cezayir,aynı zamanda rövanşı almak istiyor.

Almanya ile Cezayir, Türkiye saati ile 23:00'te, Porto Alegre kentindeki Beira Rio Stadı’nda çeyrek final için sahaya çıkacak. Maçı Brezilyalı hakem Sandro Ricci yönetecek.

İntikam geçekten soğuk yenen bir yemekse, Cezayir için o gün geldi çattı. Zira Cezayirliler tam 32 yıldır, Almanya'dan intikamlarını alacakları günü bekliyor.

1982 Dünya Kupasında Batı Almanya'yı 2-1 yenen, Şili'yi mağlup eden Cezayir, bir üst gruba yükselme şansını, futbol literatürüne "Gijon'un Utancı" olarak geçen Batı Almanya-Avusturya maçıyla kaçırmıştı. Batı Almanya'nın alacağı az farklı bir galibiyet 2 takımı da gruptan çıkaracaktı. Panzerler maçın başında 1-0 öne geçtikten sonra, 2 takımın oyuncuları da birbirilerinin üzerine gitmeyince, elenen cezayir oldu.

Cezayirliler hala o günleri unutamıyor. Ancak Almanya'dan rövanşı almak kolay olmayacak. Futbol tarihinin belki de en istikrarlı ülkesi Almanya, tarihinde ilk kez 2. tura çıkan Cezayir karşısında favori olarak çıkıyor.

Teknik direktör Joachim Löw maç öncesi her konuşmasında, oyuncularına, Cezayir'i küçümsememe çağrısı yaptı. Löw özellikle maç sonlarında orta alanda çok top kaptırmaları ve rakibe büyük boşluklar bırakmalarından yakınıyor.

Löw'ün bir diğer şikayeti, oyuncularının birbirileriyle gol kaçırma yarışına girmesi. Tabi bu durumun istisnası Thomas Müller. Bir Dünya Kupası efsanesi olma yolunda ilerleyen Müller, grup sürecini 4 golle tamamladı. Böylece 24 yaşındaki oyuncunun, son 9 Dünya Kupası maçındaki gol sayısı da 9'u buldu.

19. Yüzyılda Brezilya'ya göç etmiş Almanların yerleştiği Porto Alegre'de, tribün üstünlüğünü de elinde tutması bekleniyor. Kadro kalitesi, derinliği, futbol tarihleri ve mantık, Almanya'nın çeyrek finale yükseleceğini söylüyor. Ancak Brezilya'da favorilerin zorlandığı, her takımın sonuna kadar savaştığı bambaşka bir kupa oynanıyor. Bakalım Porto Alegre'de, Güney Kore'yi 4-2 yenerek, tarihinin en parlak zaferlerinden birini kazanan Cezayir, birçoklarına göre imkansızı başarabilecek mi?

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim