• BIST 9937.74
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Cezaevi önünde gazetecilere 'çanlı' destek

Cezaevi önünde gazetecilere 'çanlı' destek
Silivri Cezaevi'ne gelen bir grup, tutuklu gazetecilere destek eylemi yaptı.

Silivri Cezaevi'ne gelen bir grup, tutuklu gazetecilere destek eylemi yaptı. Ellerinde çan bulunan grup, "özgür basın susturulamaz" ve "tutsaklara özgürlük" pankartı açtı.

Kendilerine "Silivri Demokrasi Platformu Bileşenleri" adı veren grup, ellerindeki çanlarla Silivri Cezaevi önünde eylem yaptı. Eylemde cezaevi önü çan sesiyle inledi. Grup, cezaevi girişinde "Özgür basın susturulamaz, tutsaklara özgürlük" yazılı pankart açtı.

Çan hikayesini anlatan Zahit Bucan, çanın krallıkla yönetilen bir ülkede ölen kişinin derecesine gere 1 ile 4 defa arasında çalındığını söyledi. Bucan, çanın sıradan insan için bir, büyük bir devlet adamı için 3 ve padişah için ise 4 defa çalındığını anlattı. Zahit Bucan krallıkla yönetilen ülkede çanın en son 5 defa çalınmasının sorulması üzerine panikleyen insanlara verilen cevabın ise, "Bu sefer adalet öldü" olduğunu aktardı. Bunun üzerine ülkede "adalet öldü" diye peş peşe çan çalındı.

Eylemciler adına yapılan yazılı açıklamada ise, "Bugün Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü namıyla anılan yerde, Silivrili yurttaşlar olarak bulunmak, bizlere acı veriyor." denildi

Açıklamada, "Dünyanın her yerinde ve ülkemizde zalimler ne kadar güçlü pervasız hukuksuz olursa olsunlar onlara karşı insanlı değer adına itiraz edenlerin yanında yer almayı burada bulunan kişi ve kurum temsilcileri olarak insani ahlaki vicdani ve demokratik görev olarak görüyoruz. Ve bunun için buradayız.

"İşte bizler bugün buraya bütün bunlara hayır diyerek gerçeğim peşinde bedel ödeyen onurlu insanlarla sembolik de olsa dayanışmaya geldik. Nöbet tutmaya geldik. Kamu vicdanından, haksız yere zindanlarda tutulanların serbest bırakılmasını her türlü çatışmanın sonlandırılıp ülke gündemini normalleşmesini, yaraların ve hak kayıplarının acilen giderilmesini talep ediyoruz."

Cezaevi önünde gazetecilere 'çanlı' destek

Cezaevi önünde gazetecilere 'çanlı' destek

Cezaevi önünde gazetecilere 'çanlı' destek

Cezaevi önünde gazetecilere 'çanlı' destek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim