• BIST 9880.13
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Cezaevi müdürünü öldüren zanlıları yakalayan polislere başarı belgesi

Cezaevi müdürünü öldüren zanlıları yakalayan polislere başarı belgesi
Kocaeli'de daha çok çete suçlularının kaldığı Kandıra F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ü öldürdükleri iddia edilen zanlıları yakalayan polislere...

Kocaeli'de daha çok çete suçlularının kaldığı Kandıra F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ü öldürdükleri iddia edilen zanlıları yakalayan polislere başarı belgesi verildi. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Bizim için çok anlamlı olan böylesi bir çalışmayı şehidimize karşı sorumluluğumuzun gereğini yerine getirerek, kamuoyunun vicdanını rahatlatan ve kanunlara teslim ederek bu menfur saldırının katilleri ve destekleyenleri Türk adaletine teslim eden İl Emniyet Müdürümüzü ve görev alan tüm personelimizi tebrik ediyorum." dedi.

16 Haziran günü meydana gelen olayda, İzmit-Kandıra yolu Yeşilova mevkinde bulunan 1 Nolu F Tipi Cezaevi'nin Müdürü İsmet Aktürk'ün içinde bulunduğu 06 BP 4679 plakalı aracın yanına yaklaşan 34 KGZ 76 plakalı otomobilden ateş açıldı. Kurşunlardan 3'ü İsmet Aktürk'ün vücuduna isabet etti. Aracın şoförü ağır yaralanan İsmet Aktürk'ü hemen Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Aktürk, doktorların müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Polis ekipleri, olayın zanlıları bulabilmek için yaklaşık 8 aydır çalışma yapıyordu. Soruşturmayı yürüten ekipler, düzenledikleri operasyonlarda 14 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, zanlıların yakalanmasında üstün gayret ve başarı gösteren emniyet görevlilerine başarı belgesi verdi. Valilik Makamında gerçekleşen başarı belgesi verme törenine; Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun yanısıra, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel ile başarı belgesi alan emniyet görevlileri katıldı.

Geçen yıl 16 Haziran tarihinde 1 No'lu F tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi Müdürümü İsmet Aktürk'ün uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olduğunu hatırlatan Vali Hasan Basi Güzeloğlu, "Görevini en üstün vasıflarıyla ve üstün çalışma azmiyle yerine getiren, kanunların ifası ve kendine verilen görevlerin gerçekleştirilmesinde yüksek bir sorumluluk düzeyinde davranan Cezaevi Müdürümüzün, böylesi bir menfur saldırı sonucu şehit edilmesi sonrasında İl Emniyet Müdürlüğümüz ve tüm güvenlik birimlerimiz bugün hem şehidimizin manevi huzurun da, hem de değerli eşi ve çocukları ile kamuoyu karşısında bu menfur saldırının faillerinin yakalanarak, Türk Adaletine teslim edilmesi konusunda yüksek sorumluluk ve görev bilinciyle Şehidimizin kanı yerde kalmayacak, bu hain saldırıyı gerçekleştirenler muhakkak Türk Adaletine teslim edilecek diye bir söz verdi. İl Emniyet Müdürlüğümüz ve tüm birimlerimiz yüksek bir sorumluluk ve üstün bir çalışma azmi sergileyerek bu hain saldırı içerisinde bulunan ve şaşırtıcı olan bulguların ötesinde büyük bir tecrübe, bilimsel teknik ve donanım ile güvenlik birimlerinin koordinasyonu sonucunda 3 ilde gerçekleştirilen çalışmalar ve operasyonlar sonucunda bu saldırıyı planlayanlar, gerçekleştirenler ve yardım edenler dahil bütün zanlıları yakaladılar. Türk Adaletine teslim edilen tüm zanlıların 8" i tutuklanarak cezaevine gönderildiler." diye konuştu.

Güzeloğlu, olayın hiç gündemlerinden düşmediğinin altını çizerek, şunları ifade etti: "Olayın gerçekleştiği andan itibaren bütün bulgular, veriler ve bilgiler çok özenle değerlendirildi ve bu sonuca ulaşıldı. Bu noktada bizim için çok anlamlı olan böylesi bir çalışmayı şehidimize karşı sorumluluğumuzun gereğini yerine getirerek, kamuoyunun vicdanını rahatlatan ve kanunlara teslim ederek bu menfur saldırının katilleri ve destekleyenleri Türk adaletine teslim eden İl Emniyet Müdürümüzü ve görev alan tüm personelimizi tebrik ediyorum. Her olayda ve her konuda özellikle vatandaşlarımızın bilmesi gerekir ki; Türk Emniyet Teşkilatımız ve Kocaeli Emniyetimiz büyük bir sorumlulukla hareket etmektedir. Kocaeli'nin genelinde ve tüm güvenlik konularında bu sorumluluk ve bilinçle olaylara yaklaşmaktadır. Vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti başta olmak üzere her türlü tehdide karşı 24 saat ayakta ve tek bir sorumluluk bilinciyle görevlerini yapmaktadır."

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu, Kandıra 1 nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün şehit edilmesi olayını gerçekleştiren zanlıların yakalanmasında üstün gayret ve başarı gösteren İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Akif Aktaş ve Şube Müdürleri Nail Duzcu, Ayhan Karaduman, Serdar Özdemir, Mehmet Kara, Besim Güral, Abdullah Tırpan ile 17 emniyet mensubuna üstün başarı belgelerini verdi.

Cihan

Cezaevi müdürünü öldüren zanlıları yakalayan polislere başarı belgesi

Cezaevi müdürünü öldüren zanlıları yakalayan polislere başarı belgesi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim