• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Çevreci İmam

Çevreci İmam
Fethiye'de 65 yaşındaki çevreci imam İsmail Baloğlu, yollarda ve deniz kenarına atılan çöpleri toplayarak çöp kutularına atıyor.

Fethiye'de 65 yaşındaki çevreci imam İsmail Baloğlu, yollarda ve deniz kenarına atılan çöpleri toplayarak çöp kutularına atıyor.

Çevre duyarlılığına dikkat çeken emekli İmam Baloğlu, çevre temizliğinin öğrencilere aşılanması için ders olarak okutulmasını, ayrıca Cuma namazında da din görevlileri tarafından hutbede okunarak vatandaşların bilgilendirilmesini istiyor. "Temizlik imanın yarısıdır. Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede bu çevre kirliliği bize yakışmıyor"diyen emekli imam İsmail Baloğlu "Turizm kendi olan Fethiyemizde sokaklar ve koylar çöp ve şişek atıkları ile dolu" diye konuştu.

"ARKADAŞIMI FETHİYE'Yİ GEZDİRİRKEN UTANDIM"

Bundan 30 yıl önce birlikte imam hatip lisesinde öğrenim gördüğü arkadaşını Fethiye'de davet eden emekli İmam İsmail Baloğlu, arkadaşına Fethiye gezdirmek için aşıklar tepesi ve koylar götürdü. Yol kenarlarında ve koylarda çöp yığınları gören İsmail Baloğlu "30 yıl sonra görüştüğümüz arkadaşıma Fethiyemizi gezdirmek istedim. Arkadaşım Fethiye manzarasını gördün aşıklar tepesine götürdüm. Daha sonra Fethiye'de Karagözler Mahallesi mevkiinde bulunan koylara götürdüm. Buralarda gördüğüm çöpler cam şişe ve atık maddeler karşısında arkadaşımdan utandım. O günden buyan kendi aracım ile giderek yol kenarında bulunan çöp ve atık maddeleri yerlerden toplayarak çöp kutusuna atıyorum. Çevre temizliğinin aşılanması için Milli Eğitim Bakanlığımız öğrencilerimize çevre temizliğini ders olarak okutmalı. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığımız zaman zaman Cuma hutbelerinde vaaz çevre temizliğine yer vermeli ve vatandaşlarımız çevre temizliği konusunda bilinçlenmeli. Tabiki çevre temizliği ve düzenine dikkat eden vatandaşlarımız var. Ancak istisnalar kaideyi bozmaz görüldüğü gibi Fethiye'nin en güzel koylarında birlerce turistin geldiği sahillerimizdeki çevre kirliliği çok fazla. Turizm sezonun yaklaştığı şu günlerde yetkililer bu çevre kirliliğine duyarsız kalmasınlar" diye konuştu.

Çevreci İmam

Çevreci İmam

Çevreci İmam

Çevreci İmam

Çevreci İmam

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim