• BIST 9876.23
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Çeşme’de Balıkçı Barınakları Kiraya Verilecek

Çeşme’de Balıkçı Barınakları Kiraya Verilecek
Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, balıkçı barınaklarına ilişkin, vaziyet planları ile imar planlarındaki uyumsuzluğun giderilerek barınakların su...

Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, balıkçı barınaklarına ilişkin, vaziyet planları ile imar planlarındaki uyumsuzluğun giderilerek barınakların su ürünleri kooperatiflerine kiraya verileceğini açıkladı.

Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, ilçedeki balıkçı barınaklarının belirsizliğini ortadan kaldıracak adımları attı. Balıkçı barınaklarındaki güvenlik sorunlarını ve kiralama sorunlarını tespit amacıyla ilgili birimlerle toplantılar yapan Kaymakam Erkayıran, konuyla ilgi bir açıklama yaptı. Barınakların su ürünleri kooperatiflerine kiraya verileceğini dile getiren Eryakıran, "İlçemizdeki balıkçı barınaklarının güvenliği ile ilgili olarak, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı yeterli güvenliğin alınamadığını ifade ettiler. Bunun üzerine Balıkçı Kooperatifleri başkanları ile bir toplantı yaptım. Kamera sistemi kurulmasını istedik. Ancak Alaçatı ve Ilıca Balıkçı Kooperatifleri başkanları, balıkçı barınaklarının kendilerine tahsisli olmadığını söylediler. Bunun üzerine neden kiralanmadığının araştırmasını yaptım. İlgili birimlerle toplantılar yaptık. Mevzuat açısından sıkıntılar olduğu, tam olarak bitirilemediği, bu nedenle de Balıkçı Kooperatifleri'ne kiralanamadığını tespit ettik. Bunun üzerine yol haritasını belirledik. Vaziyet Planı'nın İmar Planı'na uygun olmadığını, bunun giderilmesi gerektiğini ve ardından balıkçı barınaklarının ilgili kooperatiflere kiraya verilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Sonuçta bütün bunları yaptığımızda, balıkçı barınakları, artık Su Ürünleri Kooperatifleri'ne kiralamış olacağız ve artık güvenliğinden onları sorumlu tutacağız. Bir muhatabımız olacak. Şu anda çok başlılık var. Bu sorun çözülmüş olacak" dedi.

Çeşme’de Balıkçı Barınakları Kiraya Verilecek

Çeşme’de Balıkçı Barınakları Kiraya Verilecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim