• BIST 8718.11
  • Altın 2245.316
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1766
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Çeşme’de 3. Aşk Festivali başladı

Çeşme’de 3. Aşk Festivali başladı
İZMİR (İHA) – İzmir'in Çeşme ilçesinde belediyenin "9 Durak 9 Deneyim Projesi" kapsamında düzenlenen 3. Aşk Festivali coşkuyla başladı.

İZMİR (İHA) – İzmir'in Çeşme ilçesinde belediyenin "9 Durak 9 Deneyim Projesi" kapsamında düzenlenen 3. Aşk Festivali coşkuyla başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aşk Festivali'nin Çeşme'ye yakışan bir festival olduğunu söyledi.

Çeşme'nin Dalyan Mahallesi'nde gerçekleştirilen 3. Aşk Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşüne CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Mahalle ve Muhtarlar Meclisi Başkanı Rasim Özgül, CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, ADD Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, Belediye Meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Bluco Entrudo Ritm Grubu eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü sırasında esnafa ve vatandaşlara kırmızı karanfiller dağıtıldı. Dalyan sahilindeki balık restoranlarının önündeki kırmızı balonlar ve kalp şeklinde giysiler giyen animatörler festivale renk katarken, vatandaşlar hatıra fotoğrafları çekilmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.

Renkli görüntülerin oluştuğu kortej yürüyüşünün ardından bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aşk Festivali'nin Çeşme'ye yakışan bir festival olduğunu vurgulayarak, "Yarımadadaki ve diğer ilçelerimiz ile köylerimizdeki festivalleri destekliyoruz. Hem tanıtım açısından, hem ürünlerin değerlendirilmesi açısından, hem ekonominin canlanması açısından hem de insanların buluşarak sosyalleşmesi ve birbirlerini tanıması, son zamanlarda azalan sevgi ve kardeşlik bağlarının güçlenmesi açısından festivalleri çok önemsiyoruz. Aşk Festivali de böyle bir festival. Ben Çeşme Belediye Başkanımız Muhittin Dalgıç'ı kutluyorum. Güzel festivaller gerçekleştiriyor. Hareket oluyor, esnafımız hareketleniyor. Vatandaşlarımız gelerek eğleniyor. Bu tür etkinliklerin devamında çok büyük fayda var. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak sonuna kadar destekliyoruz" diye konuştu.

"Aşk Festivali ile barış, sevgi, hoşgörü mesajı vermek istiyoruz"

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da, "9 Durak 9 Deneyim Projelerimizle bölgemizin, insanlarımızın en çok ihtiyaç duyduğu birlikteliğe, dostluğa, sevgiye, aşka, hoşgörüye, barışa katkı sağladığımıza inanıyorum. Üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Aşk Festivali'nin de çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Buradan Türkiye'ye bir mesaj vermek istiyoruz; insanların el ele, omuz omuza olabileceklerini, kol kola girebileceklerini, güzel sözler söyleyebileceklerini, savaşa hayır diyebileceklerini, "barış, sevgi, hoşgörü" diye haykırabileceklerini bu etkinliğimizle göstermek istiyoruz. Bu güzel havada Çeşme'den bütün ulusumuza barış, sevgi, hoşgörü diliyorum" şeklinde konuştu.

Balonlar gökyüzüne salındı

Festivalde Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü ve Dalyan Mahallesi Muhtarı Faruk Tonga, barış, sevgi ve hoşgörü dilekleri ile kalp şeklindeki balonları gökyüzüne saldılar. Dalyan sahilinde açılan stantlarda ev ürünü yiyecekler ve hatıra eşyaları satışa sunulurken, dans gösterileri, Grup Son Dakika konseri ve Bluco Entrudo Ritm Grubu'nun gösterileri ile keyifli saatler yaşandı. Festivalin ilk günü Zeliha Sunal&Z/Project konseri ile sona erdi.

Çeşme’de 3. Aşk Festivali başladı

Çeşme’de 3. Aşk Festivali başladı

Çeşme’de 3. Aşk Festivali başladı

Çeşme’de 3. Aşk Festivali başladı

Çeşme’de 3. Aşk Festivali başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim