• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Çerkezköy’de Ekpss’ye Hazırlık Kursu Açılacak

Çerkezköy’de Ekpss’ye Hazırlık Kursu Açılacak
Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Çerkezköy Şubesi Başkan Yardımcısı Sakine Arslan, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) için Halk Eğitim Müdürlüğü...

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Çerkezköy Şubesi Başkan Yardımcısı Sakine Arslan, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) için Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak bir hazırlık kursu açacaklarını söyledi.

TSD Çerkezköy Şubesi ve Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi tarafından EKPSS'ye hazırlık için ortaklaşa olarak düzenlenecek kurslar ücretsiz olacağı ve hafta içi 4 gün Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri eğitim vereceği belirtildi. Kursa başvuruların TSD Çerkezköy Şubesi ve Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi'nde kabul edileceğini belirten TSD Çerkezköy Şubesi Başkan Yardımcısı Sakine Arslan, "Önümüzdeki hafta başlayacak olan kurslara başvurmak için adayların sadece kimlik fotokopisi olması yeterli olacak. Başvurular kursun açılışının bir hafta sonrasına kadar devam edecek. Kurs saatleri ise 18.30 ile 21.30 saatleri arasında yapılacak" dedi.

KURAYLA ATANACAKLAR

ÖSYM tarafından ilan edilen sınav takvimine göre 24 Nisan 2016'da yapılacak EKPSS'de lise, ön lisans ve lisans mezunları yazılı sınava tabi tutulacağını, ilkokul ve ortaokul mezunlarının ise yazılı sınava girmeden kura ile atanacaklarını ifade eden Arslan, şunları söyledi:

"Yazılı sınav başvuruları 23 Şubat 9 Mart, kura başvuruları ise 3 Mayıs 16 Mayıs tarihleri arasında kabul edilecek. 24 Nisan 2016 Pazar günü yapılacak sınavın sonuçları ise 18 Mayıs'ta ÖSYM tarafından açıklanacak."

BAŞVURU ŞARTLARI

Sakine Arslan başvuru şartlarıyla ilgili olarak da bilgiler verdi. Arslan , "Buna göre, adayların sınava başvurmak için ÖSYM başvuru merkezlerine gelmeden önce bulundukları ilde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlükleri'ne giderek başvuru yapacakları engel grubunu belirten onaylı ön kabul ve taahhüt beyanı belgesini kendileri için belirtilen süreler içerisinde almaları gerekiyor. Bu belgeyi almayan veya başvuru esnasında yanında bulundurmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecek. Adaylar başvuru koşullarını ÖSYM'nin http://www.ösym.gov.tr adresinden de öğrenebilecekler" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim