• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Çerkezköy’de 23 Nisan Coşkusu

Çerkezköy’de 23 Nisan Coşkusu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde düzenlenen resmi törenin ve "Çocuk Şenliği" kutladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde düzenlenen resmi törenin ve "Çocuk Şenliği" kutladı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Belediye Başkanı Vahap Akay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ile kurum amirleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan'ın Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Sağlık Bakanlığı tarafından "Sağlıklı yaşam" projesi kapsamında ilçeye gönderilen 43 bisiklet, Kaymakam Metin Kubilay tarafından 43 çocuğa hediye edildi.

Program, ardından Kapalı Otopark üzerinde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra ise kürsüye gelen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, "Dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak tarihe geçen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğimiz olan çocuklarımıza duyduğu güvenin göstergesidir. Ülkemizin ve tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum" dedi.

Ardından ya basketbol, voleybol ve masa tenisi turnuvasında dereceye giren öğrencilere madalyaları takdim edildi. Bakanlık tarafından gönderilen bisikletler çocuklara teslim edildi.

ŞENLİKTE DOYASIYA EĞLENDİLER

Kapalı Otopark üstündeki resmi törenlerin sona ermesinin ardından Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen "Çocuk Şenliği" programı için protokol üyeleri ile birlikte çok sayıda kişi, kortej halinde şenliklerin yapılacağı Kapalı Pazar Yerinin oradaki alana yürüdü. Çoğu çocuk yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı şenlik kutlamalarında konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Bu yıl Çerkezköy Belediyesi olarak çocuk şenliğinin 3.'sünü düzenliyoruz. Balkan ülkelerinden katılan çocuklarında yer aldığı şenliği kutlamanın heyecanı içindeyiz. Çocuklarımız bizim geleceğimiz teminatıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çocuk Şenliği'nde ilk olarak Makedonya'dan gelen öğrenciler, yöresel oyunlarını sahneledi. Ardından Arnavutluk ve daha sonra da Bulgaristan'dan gelen öğrenciler gösterilerini sundu. Çerkezköy Belediyesi İzcilik Kulübü öğrencileri de bir gösteri yaptı. Daha sonra, belediye ve çeşitli firmalar tarafından çocuklara, çeşitli oyuncaklar ve ikramlarda bulundular. Şenlikte çocuklar, palyaçolar ve eğlence gösterileriyle doyasıya eğlendiler.

Çerkezköy’de 23 Nisan Coşkusu

Çerkezköy’de 23 Nisan Coşkusu

Çerkezköy’de 23 Nisan Coşkusu

Çerkezköy’de 23 Nisan Coşkusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim