• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Çerkezköy Belediye Başkanı Akay, Dereleri İnceledi

Çerkezköy Belediye Başkanı Akay, Dereleri İnceledi
TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Büyükşehir Belediyesi ile TESKİ'nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmaları...

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Büyükşehir Belediyesi ile TESKİ'nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Akay, daha sonra DSİ'nin uzun süredir yıkıp yenisini yapması beklenen Hükümet Caddesi üzerindeki köprüde de incelemelerde bulundu.

"ISLAHTAN ÖNCE KOD FARKI ORTADAN KALDIRILMALI"

Çorlu Deresi'nin Pazar Yeri ile Pınarça Deresi'yle kesiştiği nokta arasındaki kısımda yaklaşık 2 metrelik bir kod farkı olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Vahap Akay, "Bu kod farkı yüzünden Çorlu Deresi'nde suyun akış hızı durma noktasına geliyor ve su birikmeye başlıyor. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ıslah çalışmaları öncesinde bu kod farkının ortadan kaldırılması gerektiğini bildirdik. Onlar da TESKİ (Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İşleri) Genel Müdürlüğü ile birlikte çalışmalara başladı" dedi.

"BÜYÜKŞEHİR KIRIYOR TESKİ TAŞIYOR"

Yıllar önce Atatürk Viyadüğü projesi kapsamında Çorlu Deresi'nin 400 metrelik kısmında betonlama çalışması yapıldığını ifade eden Başkan Vahap Akay, "Bu çalışma nedeniyle Pınarça Deresi kesişim noktası ile Pazar Yeri arasında 2 metrelik kod farkı oluştu. Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği kato buradaki betonu kırarken, TESKİ'nin katosu da kırılan betonları dere dışına taşıyor. Bir yandan kod farkı ortadan kaldırılırken, bir yandan da derede genişletme çalışması da gerçekleştiriliyor. Bu sayede suyun akış hızı artacak ve derede su birikmeyecek" diye konuştu.

"DEFALARCA YAZI YAZDIK"

Başkan Akay ve Yardımcısı Kemal Gümüş, daha sonra her şiddetli yağışta taşma riskinin meydana geldiği Hükümet Caddesi'ndeki köprüde incelemelerde bulundu. DSİ'nin daha önce Pınarça Deresi'ndeki suyun akışına engel olduğu gerekçesiyle köprünün yıkılması gerektiği yönünde açıklamalarda bulunduğunu anımsatan Başkan Akay, "Burayı yıkıp yenisini yapacaklardı. Ama öncesinde köprünün altından geçen şebeke suyu hattını deplase etmemizi istediler. Biz hemen işe koyulup, ilçemizi iki gün susuz bırakarak hattımızı deplase ettik. Aradan 1 yıldan fazla süre geçti. Ama hala hiçbir şey yapmadılar. Kendilerine yaklaşık 5 ay önce konuyla ilgili yazı yazdık. Olumlu ya da olumsuz cevap vermediler. Sonra defalarca yazı yazdık. Hala cevap yok. DSİ eğer bir söz verdiyse bunu yerine getirmelidir. Bu köprü suyun akışını engelliyor. Bu aşikar. Bu köprünün yıkılıp, yerine suyun akışını engellemeyecek bir köprü yapılmalıdır" açıklamalarında bulundu.

Çerkezköy Belediye Başkanı Akay, Dereleri İnceledi

Çerkezköy Belediye Başkanı Akay, Dereleri İnceledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim