• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Cenk Ergün’den Önemli Açıklamalar

Cenk Ergün’den Önemli Açıklamalar
Manisa Büyükşehir Belediyespor Başkanı Cenk Ergün, son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Manisa Büyükşehir Belediyespor Başkanı Cenk Ergün, son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Transferde tecrübeli oyuncuların yanı sıra daha çok genç ve yetenekli oyuncuları tercih ettiklerini ifade eden Ergün, "Takımdan ayrılan oyuncular ve sakatlıklar transferde planlarımızı değiştirdi. Kulübümüzdeki aile ortamı aramıza yeni katılan oyuncuların uyum sorunu yaşamasının önüne geçti. 2. Lig ayarında bir takım oluşturduk" dedi. Bu ortamın skorlara da yansımaya başladığını hatırlatan Ergün, "Son 5 maçımızdan galibiyetle ayrıldık. Bodrumspor maçını da kazanarak çıkışımızı sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.

Spor Toto 3. Lig 2. Grupta mücadele eden Manisa Büyükşehir Belediyespor'un Kulüp Başkanı Cenk Ergün, son dönemdeki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Öncelikle transfere değinen Ergün, "Tabi planladığımız dışında bazı gelişmeler oldu. Aramızdan ayrılanlar oldu. Bu doğrultuda takımımızı güçlendirmek ve önümüzdeki seneye de yatırım yapmak adına transfere başladık. Öncelikli hedefimiz 8 oyuncu almaktı. Cüneyt, Tufan ve Samet'in sakatlıkları transferde planlarımızı değiştirdi" dedi. Transferlerin geneline bakıldığında İlker Avcıbay, Ferdi Elmas ve Caner Ağca dışında genç oyuncuları tercih ettiklerinin altını çizen Ergün, "Genç bir takım oluşturmayı tercih ettik. Ligde aldığımız skorlarla yeni transferin takımımıza uyum sağladığını gördük. Şunu ifade etmek isterim ki 2. Lig ayarında bir takım oluşturduk" şeklinde konuştu.

"LEVENT HOCANIN GELİŞİ HEDEFLERİMİZİ YÜKSELTTİ"

Manisa Büyükşehir Belediyespor'un bu sene 3. Lig'de ilk kez mücadele ettiğine dikkat çeken Kulüp Başkanı Ergün, "Amacımız bu sene ligi tanıyıp play-off oynamaktı. Levent hocamız geldikten sonra iddiamızın daha farklı konuma geldiğini söyleyebilirim. Bu çerçevede kadromuzu bu şekilde oluşturmaya çalıştık. Liglerin ikinci yarıları sürprizlere gebe olabiliyor. Daha çetin olabiliyor. Baktığımızda üst taraftaki takımların puan kayıpları yaşadığını görüyoruz. Bu liglerde seri yakalayan takımlar puan farkını kapatabiliyor. Biz son 5 maçımızdan galibiyetle ayrılarak önemli bir yol aldık. Bu ligde güçler denk. Saha şartları iklim şartları da bu ligde sonuçları etkileyebiliyor. Ancak biz bunları aşacak durumdayız. Bir aksilik çıkmazsa biz play-off hattına girerek oradaki yerimizi sağlama almak istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda yürüyoruz" dedi.

"OYUNCULARIMIZIN ÖZGÜVENİ KAYBOLMUŞTU"

Sezonun ilk yarısında 9 maçlık bir kazanamama süreci yaşadıklarını hatırlatan Ergün, "Biz yönetim olarak her şeyi düzgün yapsak bile sahada mücadele eden futbolcu kardeşlerimiz. Biliyorsunuz 9 maçlık bir kazanamama süreci yaşadık. Bu süreçte oyuncularımızın kendine güvenleri kayboldu. Ancak hocamız takımı, takımımız hocayı tanıdıktan sonra her şey yoluna girdi. Son dönemde elde ettiğimiz sonuçlarda oyuncularımızın özgüvenini yeniden arttırdı" şeklinde konuştu.

"EN BÜYÜK ÖZELLİĞİMİZ İYİ BİR AİLE ORTAMIMIZ VAR"

Manisa Büyükşehir Belediyespor'da yönetim, teknik heyet ve malzemecisine kadar hep bir aile ortamı oluşturmaya dikkat ettiklerini ifade eden Kulüp Başkanı Ergün, "Bizim en büyük özelliğimiz her zaman iyi bir aile ortamımız var. Devre arasında 12 transfer yapmak bazen takıma olumsuz yansıyabilir. Belki başarının garantisi de olmayabilirdi. Ama bir anda herkes birbirini senelerdir tanıyormuş gibi bir hava oluştu. Bunda oluşturduğumuz aile ortamının da büyük katkısı oldu. Allah bu birlikteliğimizi bozmasın" dedi.

"BODRUMSPOR MAÇI ZOR GEÇECEK"

Son olarak hafta sonu oynayacakları Bodrumspor ile oynayacakları maçı değerlendiren Ergün, "Bodrumspor'da bu sene bizimle birlikte 3. Lig'e yükseldi. Orda da futbolu seven bir oluşum var. İlçenin takımına sahip çıktığını görüyoruz. Son dönemde onlarda çıkış yakaladılar. Kolay maç olmayacak. Son dönemde elde ettiğimiz başarılar ve kadromuza kattığımız yeni oyuncularla rakiplerimizin hedefi haline geldik. Bizi zorlayacaklardır. Hava şartları sıcak gözüküyor. Suni çim bizim için dezavantaj olabilir. Ancak kalitemizi sahaya yansıtırsak oradan iyi bir sonuçla döneceğimize inanıyorum. Şu da bir gerçek yenemiyorsan yenilmeyeceksin. Artık bundan sonrası teknik kadro ve futbolculara kaldı. Takımımıza güveniyoruz" diye konuştu.

Cenk Ergün’den Önemli Açıklamalar

Cenk Ergün’den Önemli Açıklamalar

Cenk Ergün’den Önemli Açıklamalar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim