• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Cem Vakfı’ndan Birlik Beraberlik Çağrısı

Cem Vakfı’ndan Birlik Beraberlik Çağrısı
KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde Cem Vakfı Şubesi tarafından vatandaşlara Hızır Lokması dağıtıldı.

KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde Cem Vakfı Şubesi tarafından vatandaşlara Hızır Lokması dağıtıldı. Cem Vakfı Babaeski Şube Başkanı Hayati Dağlıoğlu, yapılan saldırıyı kınadıklarını ve teröre lanet ettiklerini belirterek, "Kardeşliğimizi, birliğimizi, dirliğimizi bozacak olan her şeyi, bu saldırıyı lanet ediyoruz" dedi.

Düzenlenen lokma dağıtımına Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı da katılarak, lokma yedi. Cem Vakfı Şube Başkanı Hayati Dağlıoğlu, yaptığı açıklamada birlik, beraberlik ve kardeşlik çağrısı yaptı. Dağlıoğlu, "Her yıl 13-14-15 Şubat günleri Hızır Lokması dağıtıyoruz Cem Vakfı Babaeski Şubesi olarak. Söz verdikleri, adadıkları adakları ve oruç tutma ile ilgili bunları yerine getirdikleri üç gün ama bundan önce biz yönetim kurulu olarak dünkü saldırıyı kınıyoruz. Teröre lanet ediyoruz. Çünkü buradaki emniyet mensuplarına gerek Silahlı Kuvvetler olsun, bunlara yapılmış olan haksızlığı bu şekilde olan kardeşliğimizi, birliğimizi, dirliğimizi bozacak olan her şeyi, bu saldırıyı lanet ediyoruz" dedi.

"ALLAH İNSANLARIN DAR GÜNLERİNDE YARDIMCISI, GÖZCÜSÜ OLSUN"

Dağlıoğlu, "Hızır Aleyhisselâm ise İslam inancında darda, sıkıntıda, zorda, zorlukta, çaresizlikte kalanlara, çağırdıkları zaman hemen yardımcı olan, onların bütün müşküllerini çözen bir umut kapısıdır. İşte Müslümanlar dar günlerinde yetişsin diye Hızır aşkına, ehlibeyt aşkına, Allah rızası için oruç tutarlar ve lokma dağıtırlar. Allah insanların dar günlerinde yardımcısı, gözcüsü olsun. İnancı güvence olmayan insanın yaşantının anlamı yoktur. Bu dünyada yaşadığımız müddetçe gün olmaya ki müşküle düşmeyelim. Hızır Aleyhisselâm bir umut kapısıdır. "Yetiş ya Hızır', "Kul daralmayınca Hızır yetişmez" toplum tarafından en çok bilinen sözlerdir" diye konuştu.

Cem Vakfı’ndan Birlik Beraberlik Çağrısı

Cem Vakfı’ndan Birlik Beraberlik Çağrısı

Cem Vakfı’ndan Birlik Beraberlik Çağrısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim