• BIST 9882.78
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Çeltik üreticilerinin sorunları tartışıldı

Çeltik üreticilerinin sorunları tartışıldı
Yerli çeltikte yaşanan hastalık ve rekolteye bağlı ekonomik kayıplara çeltik üreticilerini farklı arayışlara yönlendirdi.

Yerli çeltikte yaşanan hastalık ve rekolteye bağlı ekonomik kayıplara çeltik üreticilerini farklı arayışlara yönlendirdi. İlçe Ziraat Odası tarafından düzenlenen çalıştay çalışmalarının 2.'si Terme'de gerçekleştirildi.

Samsun'un Terme ilçesinde giderek büyüyen çeltik hastalığı sorunu tartışıldı. Çeltik üreticilerinin bir araya geldiği 2. çalıştayda üreticilerin sorunları ve farklı tohum denenmesi gibi konular konuşuldu. İlçe Tarım Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa İlçe Tarım Müdürü Tuncay Demir, Ziraat Odası Başkanı Yetkin Karamollaoğlu, Terme Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Vedat Erikli, Tekcan tohum yetkilileri ve çok sayıda çeltik üreticisi katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Terme Ziraat Odası Başkanı Yetkin Karamollaoğlu, "1.'sini yaptığımız çeltik çalıştayının bugün 2.'sini gerçekleştiriyoruz. Bu sezon çeltik üreticilerimiz çok sıkıntı çekti. Bölgede ekilen osmancık cinsi çeltiğin, artık miyadı doldu, yaptığımız toplantılar ve çalıştayda çıkan sonuç bunu gösteriyor. Üreticiler olarak zarar etmek istemiyorsak, kararlı davranıp farklı bir tohuma geçmeliyiz. Özellikle de artık hastalıklara dayanıksız hale gelen ve verim kaybı yaşatan osmancık cinsi tohumdan vaaz geçmeliyiz. Çeltik üreticileri olarak onların yanında durmaya devam ediyoruz, bu türlü çalışmalarla çeltik üreticilerinin eski günlerine kazandıracağız." dedi.

Daha sonra Tekcan Tarım Genel Müdürü Kadirhan Tekcan, kaliteli tarım ve çeltik üretimi konusunda çalıştaya katılan üreticileri bilgilendirdi. Sunum eşliğinde devam eden çalıştayda üreticilerin sorularına cevap verilerek, çözüm yolları bulunmaya çalışıldı. Farklı çeltik tohumlarının da tanıtıldığı programda, Ronaldo cinsi çeltikten üretilen pirincin pilavı yapılarak çalıştaya katılan üreticilere tattırıldı. Üreticilerin de beğendiği çeltik cinsinin, rekolte oranının da yüksek olduğu için bölgede tercih edilebileceği konuşuldu.

Çeltik üreticilerinin sorunları tartışıldı

Çeltik üreticilerinin sorunları tartışıldı

Çeltik üreticilerinin sorunları tartışıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim