• BIST 9774
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Çelikcan: “Yaşlılarımız En Değerli Varlıklarımız”

Çelikcan: “Yaşlılarımız En Değerli Varlıklarımız”
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında ilçede ikamet eden yaşlıları evlerinde ziyaret etti.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında ilçede ikamet eden yaşlıları evlerinde ziyaret etti. Çelikcan "Yaşlılarımız geçmiş ile gelecek, dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü, değerlerimizi bir sonraki kuşağa, yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır" dedi.

Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan yoğun çalışma temposundan fırsat bulduğu anlarda gerçekleştirdiği ev ziyaretlerini Yaşlılar Haftası'nda da sürdürdü. Sürekli halkla iç içe olan, vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilenen Başkan Çelikcan, Yavuzlar Mahallesi'nde ikamet eden 94 yaşındaki Abdurrahman Bayrak ve PTT Evleri Mahallesi'nde oturan Hüseyin, Fahriye Kurtoğlu çiftini evlerinde ziyaret etti.

Yaşlıların geçmiş ile gelecek, dün ile bugün arasında bir köprü niteliği taşıdığını ifade eden Başkan Çelikcan, "Onlar kültürümüzü, değerlerimizi bir sonraki kuşağa, yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Bizleri hayata hazırlayan büyüklerimiz için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak öncelikli görevimizdir. Bir gün hepimiz yaşlanacağız. Yaşlılık, daha kırılgan, daha korumaya muhtaç, daha çok sevgi ve ilgiye ihtiyaç duyulan hayatın çok özel bir dönemidir. Bütün gençlere, evlatlara çağrım onların hayır dualarını alacak, gönüllerini hoş tutacak bir yaklaşım içerisinde olmalarıdır. Tecrübe asla maddiyatla satın alınamaz. Yaşlılarımız, büyüklerimiz hayat tecrübeleri ile bize rehber olan asırlık çınarlarımızdır" şeklinde konuştu.

YAŞLI ÇİFTLERLE YEMEKTE BULUŞTU

Çelikcan ayrıca Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında Yüreğir'de ikamet eden yaşlı çiftlerle yemekte buluştu. Yemekte Yüreğirli asırlık çiftlerle yakından ilgilenen Başkan Çelikcan onlarla sohbet ederek hayırlı ve sağlıklı uzun ömürler diledi. Başkan Çelikcan, "Yüreğir Belediyesi olarak "Belediyeniz Yanınızda" projemizle özellikle yaşlılarımızı, hastalarımızı, engellilerimizi, bakıma muhtaç vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ediyor, imkanlarımız nispetinde sorunlarının çözümü için çalışıyoruz. Yaşlılarımızın toplumdan soyutlanmadan yaşamına devam etmesini sağlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz bu proje ile ilçemizde sosyo-ekonomik düzeyin düşük olduğu bölgelerde, yalnız yaşayan ve kimsesi olmayan yaşlıların tespitini yaparak hem manevi destek, hem de gerek temizlik, gerekse bakım hizmetleri ile yaşamlarını daha kolay hale getirmeye gayret gösteriyoruz. Özel donanımlı mobil bir araçla erkek ve bayan kuaförlerimizin de olduğu beş kişilik bir ekip yaşlılarımızın her an kapılarını çalıp bir bardak çaylarını içmeye, onların hoş muhabbetini dinlemeye, ihtiyaçlarını karşılamaya, hayır dualarını almaya gidiyorlar" diye konuştu.

Çelikcan: “Yaşlılarımız En Değerli Varlıklarımız”

Çelikcan: “Yaşlılarımız En Değerli Varlıklarımız”

Çelikcan: “Yaşlılarımız En Değerli Varlıklarımız”

Çelikcan: “Yaşlılarımız En Değerli Varlıklarımız”

Çelikcan: “Yaşlılarımız En Değerli Varlıklarımız”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim