• BIST 9934.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Çelikcan Öğrencilere Satranç Takımı Dağıttı

Çelikcan Öğrencilere Satranç Takımı Dağıttı
Yüreğir Belediyesi tarafından nisan ayında ilçe genelinde mayıs ayında ise uluslararası düzeyde yapılması planlanan satranç turnuvaları öncesi öğrencilere...

Yüreğir Belediyesi tarafından nisan ayında ilçe genelinde mayıs ayında ise uluslararası düzeyde yapılması planlanan satranç turnuvaları öncesi öğrencilere satranç takımı dağıtımı devam ediyor. Medine Müdafii Fahrettin Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrencilerle buluşan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan öğrencilere satranç takımı hediye etti.

Yüreğir Belediyesi tarafından Yüreğir'deki ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören ve satranç kulübü üyesi olan öğrencilere satranç takımı dağıtımı devam ediyor. Medine Müdafii Fahrettin Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrencilerle bir araya gelen Başkan Çelikcan, nisan ayı içerisinde ilçe genelinde mayıs ayında ise uluslararası düzeyde geniş katılımlı satranç turnuvası düzenleyeceklerini belirtti. Öğrencilerle satranç oynayan Başkan Çelikcan gençlere başarı diledi.

"SATRANÇ ZEKAYI GELİŞTİRİR"

Gençlerin, çocukların mutlaka bir sportif aktivitede veya sosyal etkinlikte yer alması gerektiğini dile getiren Başkan Çelikcan, "Bu tür etkinlikler çocuklarımızın ve gençlerimizin bedensel, zihinsel ve duygusal olarak gelişmelerini sağlar. Satrancında bu alanda farklı ve özel bir önemi vardır. Satrancı zekilerin oynayacağı inancının doğru olmadığını, satranç oynadığı için insanların zekasının geliştiğini düşünenlerdenim. Satranç özelliği dolayısıyla farklı bir oyun. Satranç oyunu hedefe ulaşmada her zaman tedbirli olmayı öğretir. Yaşamda da satranç oyununda da esas olan mücadeledir. Bu nedenle satranç sporunu okullarımızda yaygınlaştırmak amacıyla ilçemizde bulunan bütün okullarımızdaki satranç kulübü öğrencilerine birer satranç takımı hediye ediyoruz. Amacımız, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yarınlara en iyi şekilde hazırlamaktır" dedi.

Sportif faaliyetlerin çocuğun gelişiminin yanı sıra çevresini daha iyi tanıması, iyi iletişim kurması ve sosyal yönünü daha fazla geliştirmesi açısından oldukça önemli olduğunu belirten Başkan Çelikcan, "Bizde bu amaçla Nisan ayı içerisinde ilçemiz genelinde bir turnuva düzenleyerek çocuklarımızın bu etkinliklerden faydalanmasını sağlayacağız. Mayıs ayında ise daha geniş katılımlı uluslararası bir turnuva düzenlemeyi planlıyoruz. Tanışmayı, kaynaşmayı iyi iletişimle ilçenin tanıtımına olumlu katkıda bulunacağına inanarak bu etkinliği yapıyoruz. Bütün öğrencileri turnuvalara katılmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Çelikcan Öğrencilere Satranç Takımı Dağıttı

Çelikcan Öğrencilere Satranç Takımı Dağıttı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim