• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Çelikcan: "Hedefimiz Vatandaşa Hizmet"

Çelikcan: "Hedefimiz Vatandaşa Hizmet"
Tarihi Kentler Birliği toplantısı için Adana'ya gelen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ı...

Tarihi Kentler Birliği toplantısı için Adana'ya gelen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ı ziyaret etti.

Başkan Çelikcan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kozan Çarşısı ve Sanayi Çarşısı'nda devam etmekte olan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Çelikcan projeyi onay için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunacaklarını belirtti.

Alan içerisinde 192 adet konut, 800 adet işyeri bulunmakta iken proje sonrası 916 adet konut, 338 ofis ve 220 adet ofis binaları, altında mağaza 140 adet konut altı işyeri planlandığını belirten Başkan Çelikcan bu alanda 30 dönüm alan üzerine yeni bir kent meydanı da yapacaklarını söyledi.

9 BÖLGEDE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Yüreğir'in vizyonu olacak olan projenin hayata geçirilmesini o bölgede yaşayan ve işyeri olan vatandaşların da dört gözle beklediğini belirten Çelikcan, "Kışla Mahallemizde başlayıp bitirmek üzere olduğumuz kentsel dönüşüm çalışmalarımız bütün vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor ve bu işi ne kadar ciddiye aldığımızı çok iyi biliyorlar. Yüreğir'de 9 ayrı bölgede kentsel dönüşüm projesi çalışmamız devam etmektedir. Bu projelerimizin tamamlanmasıyla Yüreğir yeni ve modern yaşam alanlarına kavuşacaktır" dedi.

Başkan Çelikcan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e Yüreğir Kültür Evlerinde üretilen bir tablo hediye etti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik Adana'nın ve Yüreğir'in önemli bir yerleşim yeri olduğunu belirterek, "İçerisinden doğal nehir akan çok güzel bir şehir. Bunu en iyi şekilde değerlendirip projenize yansıtmışsınız. Yüreğir'in vizyonu olacak bir proje. Başarılar diliyorum" dedi.

"AK BELEDİYECİLİĞİN MERKEZİNDE İNSAN VARDIR"

Türkiye'de belediyeciliğin en güzel örneklerini AK Partili belediyelerin gerçekleştirdiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "AK Parti'li belediyelerde ben değil, hepimiz diyen ortak akılla, istişarelerle hareket eden ekip çalışmasına önem veren bir anlayış bir kültür hep vardır. AK belediyecilik yapamayacağını söylemez, söylediklerini de mutlaka yapar. AK belediyecilikte hizmetin merkezinde hep insan vardır, mazlum vardır mağdur vardır, İnsanımızı mutlu etmek vardır. Buna en güzel örneklerden biriside Kayseri ve yıllarca üst üste seçilen diğer belediyelerimiz vardır. Başarılı çalışmalarınızı gururla izliyoruz. Biz de Yüreğir'de insan odaklı hizmetler yaparak vatandaşlarımızı mutlu etmeye gayret ediyoruz. Yüreğir'de ilk defa üst üste kazanan ilk belediye başkanıyım. Amacımız vatandaşlarımızın teveccühüne layık olabilmektir. Bunun için imkanlarımızı en iyi, eşit ve adaletli bir şekilde vatandaşlarımıza yansıtıyoruz" diye konuştu.

"YÜREĞİR'DE İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Göreve geldiği günden bu yana Yüreğir'de ilkleri gerçekleştirdiklerini belirten Mahmut Çelikcan, şöyle devam etti:

"Yüreğir ilk defa yerinde ve gerçek kentsel dönüşümle tanıştı. 9 ayrı bölgede çalışmalarımız sürüyor. Kışla 1. etap kentsel dönüşüm çalışmaları son aşamaya geldi. 11 adet kültür evi, Adana'nın en büyük kültür merkezi tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu. 13 taziye evini tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Yenileri yapılmaya devam ediyor. 20 yılda yapılan yol çalışmasından daha fazlasını biz gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra sosyal ve kültürel belediyeciliğe de büyük önem veriyoruz. Evde bakım hizmetleri, ev ziyaretleri devam ediyor. "Yüreğir'e Hoş Geldin Bebek" projesiyle yaklaşık 14 bin aile ziyaret edildi. Çalışmalarımız her alanda devam etmektedir."

Çelikcan: "Hedefimiz Vatandaşa Hizmet"

Çelikcan: "Hedefimiz Vatandaşa Hizmet"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim